28.08.2014 | Felleskjøpet

Hvis du skal ut på tur med hunden når det er kaldt og snøfylt, bør du ta visse hensyn og gjøre noen grep.

Klipp hundens klør

På vinterstid slipes ikke neglene/klørene like naturlig som de gjør på barmark. Man må derfor være mer påpasselig med å klippe klørne med jevne mellomrom. For lange negler kan føre til at de brekker dersom hunden løper på visse typer skareføre. Neglebrudd er smertefullt for hunden, og må i tillegg behandles hos dyrlege. Dette er i de fleste tilfeller en unødvendig utgift. Kloklipp er derfor ekstra viktig på vinterstid.

Fjern hår mellom potene

Det er viktig å fjerne overflødig hår mellom potene. Mange hunderaser, eksempelvis setterrasene, vil få problemer med ising i labbene dersom overflødig hår ikke fjernes. Ising vil igjen føre til såre og sprukne poter, som er ubehagelig for hunden og tar lang tid å lege. I tillegg til fjerning av overflødig hår anbefales potesalve og potesokker.

Gjør potene klare for tur

En god potesalve beskytter mot snø, veisalt, is og smuss. Før turen bør du spraye/smøre poter og labber. Dette bør gjøres en stund før turen, slik at det får tørket. Etter turen bør du tørke/skylle av snø og salt, og føre på ny potesalve. Hunden behøver ikke være tørr etter turen. I tillegg kan potesokker være et godt alternativ.

Klipping av pels

Visse typer snø gjør at langhårete hunder nærmest stopper opp på grunn av snøklumper i pelsen. Klipping av pels er derfor nødvendig for å hindre dette, men i mange tilfeller er det ikke tilstrekkelig for å hindre snøen i å feste seg på hunden. Da anbefaler vi å bruke en såkalt kondomdress, et tettsittende, glatt plagg som hindrer snøen i å feste seg i pelsen. Det finnes også gode varmedekken som beskytter mot kulde.