09.08.2016 | Felleskjøpet

Du kan aldri være helt sikker på at musa holder seg ute av hytten din. Om du ikke allerede har funnet spor etter ubudne gjester, er det lurt å gjøre noen grep for å unngå at du får deg en ubehagelig overraskelse neste gang du kommer på hytta.

Matrester tiltrekker seg mus

Mus er på søken etter mat. Før du forlater hytta må du huske å rengjøre alle overflater, og vær spesielt oppmerksom på de stedene du lagrer tørrvarer som krydder og kaffe. Dekk også til kjøkkenutstyr som brødristere, kaffetrakter, brødbakemaskin og liknende. Disse kan være vanskelig å få rengjort hundre prosent, og er typiske gjenstander som tiltrekker seg mus på jakt etter noe spiselig.

Forebyggende tiltak mot mus på kjøkkenet

Dersom du lagrer mat på hytta bør du sørge for å oppbevare det i forseglede bokser, helst av metall eller glass. Mus har ingen problemer med å gnage seg raskt gjennom poser av for eksempel plast eller papir. Ved å lagre mat i «innbruddsikre» oppbevaringsbokser, har du allerede innført et godt, forebyggende tiltak.

Videre bør du sette opp et par klappfeller med lokkemat som en sikring på de mest utsatte stedene. Hvis det viser seg at enkeltstående feller ikke fungerer optimalt, kan det være lurt å gå til anskaffelse av en felle som kan fange et større antall mus av gangen, som for eksempel en Victor elektronisk musefelle for innendørs bruk. En slik felle kan fange opptil 10 mus før den må tømmes.

Hold mus unna soverom og stue

Det er svært lite hyggelig å få stue og soverom invadert av mus. Mus trives svært godt under madrasser, på gulvet under senger og sofaer, og i sprekker. Sett derfor opp noen feller, gjerne elektroniske, strategisk langs veggen for ekstra beskyttelse på disse rommene og stedene.

Kilde: Noragent

Noragent er blant annet leverandør av SuperCat og Victor® – En serie med elektroniske mus og rottefeller samt skadedyrjagere.