Til forskjell fra mange andre dyr, flykter ikke pinnsvinet når den kjenner seg truet, men ruller seg sammen til en ball. Da kan robotgressklipperen gjøre stor skade. For å forsikre seg om at ingen fredede pinnsvin kommer til skade, er det viktig at du som eier en robotgressklipper kun bruker den på dagtid når pinnsvinet ligger og sover eller hviler. 

Beskytt pinnsvinet – ikke kr robotgressklipperen om kvelden og natten 

Kjøres robotgressklipperen på kvelder og netter når pinnsvinet er ute og rører på seg og leter etter mat, kan det gjøre stor skade. Ikke minst om det er en hun som skades – da risikerer hele kullet hennes å dø. En god tommelfingerregel er derfor å bare ha gressklipperen i gang mellom 10 og 16 på dagtid. 

Lag et sommerhi med en løvhaug 

Det er også flere ting du kan gjøre for at pinnsvinene skal fortsette å trives i hagen din. Unngå å bruke plantevernmiddel i hagen og pass på at du skaper områder i hagen der pinnsvinet kan trives. Spar for eksempel løvhauger under busker, hvor pinnsvinet kan bygge et sommerhi. 

Pinnsvinet spiser mye insekter og meitemark, men vil du gi den litt ekstra mat, går det veldig fint å sette ut litt kattemat eller andre matrester. Sett gjerne ut en skål med vann også, men ikke melk, for det klarer ikke pinnsvinets mage å bryte ned.  

Du kan bygge et eget hus til pinnsvinet, som det kan bo i om vinteren.Les mer om hvordan du går fram her!Felleskjøpet selger også ferdige hus som er tilpasset pinnsvinet.