13.05.2024 | Felleskjøpet

Et godt sted å starte når du skal planlegge uteområdet er å tenke på hva slags bruk det vil være i årene som kommer. I tillegg er det lurt å tenke på hvordan plenen ligger i forhold til lys og vær, og selvsagt – hvor mye tid du selv ønsker å bruke på stell og pleie av plen. En fin plen kommer ikke helt av seg selv, men med riktig valg av plenfrø er mye gjort.  

Hvorfor velge Spire gressfrø?

Spire gressfrø består av ulike gressarter og gressfrø, med ulike egenskaper som utfyller hverandre. Valg av sorter er basert på forskning og utprøving her i Norge, og frøene har et høyt innhold av norske frø med god vinterherdighet. Vi velger det beste artene og sortene for norsk klima. Vi setter sammen blandingene så de blir mest mulig robuste – kan tåle ulikt vær og bruk, og se pene ut, selv med ulikt jordsmonn og ulikt stell.

Velg plenfrø etter bruk:

 

Tre stjerner er beste score.

Hvilken frøtype passer for deg? Les mer om våre frø her.

Plenfrø til privathager med normal slitasje 

SPIRE Plenfrø Villa er det beste alternativet i hager med normal slitasje. Denne frøblandingen gir en finbladet, kortvokst og elegant plen som krever relativt lite gjødsling og vanning. Blandingen trives på de fleste jordarter og tåler også skygge og tørre vekstforhold. 

Gressplen som tåler lek og sportslig aktivitet 

SPIRE Plenfrø Sport gir en plen som egner seg for belastning i form av lek og sportslige aktiviteter. Ved hyppig klipping, gjødsling og vanning gir frøblandingen en slitesterk og robust plen. 

Plenfrø til naturtomter og lignende 

SPIRE Frøblanding Natur er en tørkesterk og nøysom frøblanding som inneholder ulike gressarter, samt innslag av hvitkløver og tiriltunge. Frøblandingen er velegnet til naturtomter, skråninger og til reparasjon i den naturlige vegetasjonen. Blandingen krever lite vedlikehold, og egner seg godt på næringsfattig jord. 

Gressplen med vanskelige lysforhold 

SPIRE Plenfrø Skygge er skreddersydd for areal der lysforholdene er vanskelige, som under busker og trær. Gressarten Sølvbunke utgjør en betydelig andel av blandingen og gir en kombinasjon av god slitestyrke og skyggetoleranse. Frøblandingen krever regelmessig gjødsling, vanning og klipping for å gi en jevn overflate uten “tuedanning”. 

Reparasjon av gressplen 

SPIRE Plenfrø Reparasjon er en frøblanding som har et høyt innhold av raigress, noe som gjør at den spirer og etablerer seg meget raskt. Blandingen er spesielt egnet til reparasjon av gressområder som er slitt eller ødelagt av klima. 

Felleskjøpet har også frøblandinger til profesjonelt bruk, typisk benyttet til golf- og fotballbaner.