15.04.2016 | Felleskjøpet

Velg plenfrø etter bruk:

Hvilken frøtype passer for deg? Les mer om våre frø her.

Plenfrø til privathager med normal slitasje

SPIRE plenfrø Villa er det beste alternativet i privathager med normal slitasje. Denne frøblandingen gir en finbladet, kortvokst og elegant plen som krever relativt lite gjødsling og vanning. Blandingen trives på de fleste jordarter og tåler også skygge og tørre vekstforhold.

Gressplen som tåler lek og sportslig aktivitet

SPIRE plenfrø Sport gir en plen som egner seg for belastning i form av lek og sportslige aktiviteter. Ved hyppig klipping, gjødsling og vanning gir frøblandingen en slitesterk og robust plen.

Plenfrø til naturtomter og lignende

SPIRE frøblanding Natur er en tørkesterk og nøysom frøblanding som inneholder ulike gressarter, samt innslag av hvitkløver og tiriltunge. Frøblandingen er velegnet til naturtomter, skråninger og til reparasjon i den naturlige vegetasjonen. Blandingen krever lite vedlikehold, og egner seg godt på næringsfattig jord.

Gressplen med vanskelige lysforhold

SPIRE Plenfrø Skygge er skreddersydd for areal der lysforholdene er vanskelige, som under busker og trær. Gressarten Sølvbunke utgjør en betydelig andel av blandingen og gir en kombinasjon av god slitestyrke og skyggetoleranse. Frøblandingen krever regelmessig gjødsling, vanning og klipping for å gi en jevn overflate uten tuedanning.

Reparasjon av gressplen

SPIRE Plenfrø Reparasjon er en frøblanding som har et høyt innhold av raigress, noe som gjør at den spirer og etablerer seg meget raskt. Blandingen er spesielt egnet til reparasjon av gressområder som er slitt eller ødelagt av klima.

Felleskjøpet har også frøblandinger til profesjonelt bruk, typisk benyttet til golf- og fotballbaner. 

Du får kjøpt alle typene SPIRE plenfrø på Felleskjøpet. Plenfrø får du ikke kjøpt i nettbutikken, kun hos din nærmeste Felleskjøpet-butikk.