04.03.2021 | Felleskjøpet

Felleskjøpet Agri lanserer i dag to typer leie av traktorer og anleggsmaskiner for bønder, entreprenører, kommuner og andre som har kortvarige behov. – Dette er en del av den nye delingsøkonomien, hvor vi gir muligheter til å redusere kapitalkostnadene og miljøbelastningene for den enkelte, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri. 

Det finnes to varianter av leie, korttidsleie og langtidsleie. På nettsiden finner vi i dag eksempler på maskiner som er tilgjengelig for korttidsleie, tre John Deere traktorer, to Avant-minigravere og en Cat minigraver. Flere maskiner kommer etter hvert. 

Rabatt allerede fra dag to

Du velger kanskje en John Deere 6090M med laster og 114 hk. Du kan velge om du vil hente maskina på Kløfta, eller om du ønsker den tilkjørt. Leien for denne traktoren er kr 2700,- inkludert merverdiavgift for den første dagen, men hver ekstra leiedag dag gir rabatt. For 4 uker er for eksempel prisen kr 1 330,- pr dag inkludert mva., og skal du leie for 2 måneder eller lengre kan du be om et tilbud.  

image1gbrg.pngLEI EN TRAKTOR FOR EN DAG: Denne traktoren kan du leie en dag for kr 2700,- eller for kr 1330,- pr dag om du leier den i 4 uker.

Leien av en maskin inkluderer 5 timer bruk pr døgn eller 25 timer bruk på en uke. Hvis du vet at du vil bruke maskinen mer enn dette, kan du for denne traktoren velge å forhåndsbestille urefunderbare timer til kr 350,- inkludert mva. Eller du kan velge etterfakturerte overforbrukte timer til kr 425,- inkludert mva., hvis du er usikker på hvor mye du vil kjøre. Disse prisene kan du sammenligne med prisene for maskinleie i fagpressen. Norsk Landbruk oppgir kr 400 – 1000 pr time i leie for en traktor med fører eks mva.  

Vinterdekk er påmontert på vinterstid, og forsikring og service er inkludert. Du kan også velge tilleggsforsikring, om du vil redusere egenandelen ved en evt. skade på maskinen. Og du kan booke maskinen akkurat når du vil, så lenge den er ledig.  

Ta kontakt om langtidsleie  

Felleskjøpet har tilgang på et stort spekter av maskiner, og kan tilby langtidsleie på mange av disse produktene. For leieperioder fra 6 måneder kan vi levere maskin og utstyr akkurat tilpasset ditt behov. Det finnes også muligheter for å få kjøpt utstyr man har leid, hvis det blir aktuelt. Ta kontakt på maskinutleie@felleskjopet.no, eller ring utleiesentret på telefon 915 25 603.   


Senja kommune leide brøytetraktor 

– Anbudene på brøyting ble for dyre. Derfor valgte vi å leie en traktor og gjøre jobben sjøl.  

Det sier Fred Inge Fredriksen, virksomhetsleder for infrastrukturen i Senja kommune i Midt-Troms.  

imaged47ph.pngGRYLLEFJORD: Senja kommune valgte å leie en traktor med utstyr for snøbrøyting i vinter. 

– Vi oppretta en prøveordning med egen snørydding og ba flere firma om anbud på utstyr og service. Prisene for å leie en forholdsvis ny traktor varierte lite mellom firmaene, men vi valgte Felleskjøpet på grunn av serviceapparatet, som vi kjente fra før. Fra rådhuset i kommunesentret på Finnsnes er det bare en times kjøring til Felleskjøpets verksted på Storsteinnes i Balsfjord. Og vi har fått god oppfølging, sier Fredriksen. – Verkstedet henta traktoren til en garantireparasjon, som det kom beskjed om fra fabrikken. De leverte den tilbake etter to dager, og vi hadde ikke bruk for den de to dagene.  

Senja kommune har leid en John Deere 6155R med en Tokvam 256 THS fres, en Vplog VT 320, fronthydraulikk og frontlaster Alö Q6 fra 17. november 2020 til 15. mai i 2021.  

– Brøytinga har gått veldig bra. Det har vært lite snø hittil i vinter, og brukerne er godt fornøyde med utstyret. Vi skal evaluere leieavtalen når den går ut, og finne ut hva vi har spart og hva vi skal gjøre neste år. Vi har betalt rundt førti tusen i måneden i leie, og ellers bare fylt diesel og olje, sier Fred Inge Fredriksen i Senja kommune.