10.09.2018 | Felleskjøpet

Nyheter i flere produktgrupper

To-trinns fresen 256 Big kommer til å lage bølger i markedet. Dette er en fantastisk to-trinns snøfres med en svært konkurransedyktig pris i entreprenørsegmentet.

Tokvam 256 Big er arvtager til 255 Big, og er en prisgunstig proffsnøfres med meget stor kapasitet og 5 års garanti på gir, for traktorer mellom 120 –220 hk. Snøfresen har 255 cm arbeidsbredde, opp til 292 cm med kantvinger. Kapasitet opp til 1200 tonn og kan levers med automatkoplinger så du ikke trenger å bytte brytebolter (ekstrautstyr). Snøfresen er bygget kun for trekking.

Fordeler:

 • Stor åpen dobbel innmaterskrue som på 256Flex gir betydelig større kapasitet enn forgjengeren 255 Big.
 • Avrundat chassi og ren baksida pga. drivlinje oppe på snøfresen
 • Heavy Duty lager som på 256 Flex og på 260 Monster SE
 • Mulighet for automat-kopling. Slipper bekymring med brytebolter
 • Automatisk kjedestrammer som standard
 • Slitelask på ski som standard

DS-familien vokser

Det er flere nyheter i DS-familien av tallerkenspredere, med både selvlastende DSA1600 og DSM1200/1500/1800. Disse har strøbredde fra 1-8 meter og er Isobus- forberedt. Les mer her: https://tokvam.no/produkter/stromaskiner/tallerkenspredere

Tokvam DSA 1600

DSA1600 og DSM1200/1500/1800 (tre forskjellige størrelser) er oppgraderte tallerkenspredere som kan strø både 1 og 8 meter bredt. Styringen er Isobus-forberedt, og her er Tokvam første i verden på sand/saltsprederen.

DSA 1600 er selvlastende tallerkenspredere med 1600 liter beholdervolum og strøbredde fra 1-10 meter. Sikker selvlasting med innfellbar tallerken. Veiavhengig/hastighetsavhengig styring gir massebesparelse og rett kvalitet på strøingen. Perfekt produkt for entreprenøren som har forskjellige type strøing, med alt fra store plasser, smale gater, bussholdeplasser og krav til strøing helt inntil trapper etc.

Fordeler:

 • Samme flexi-fester som på SMA
 • Rene sider for bedre lasting
 • Tallerken helt skjult ved lasting, vises i display. Unikt for Tokvam!
 • Mulighet for omrører. Knuser frossne klumper og gir større muligheter på vanskelige masser
 • Motor, hjerne og ventiler plassert skjult bak sidedeksel

 

Tokvam DSM 1200-1500-1800

Tallerkenspredere med 1200, 1500 eller 1800 liter volum. Veiavhengig/hastighetsavhengig styring gir massebesparelse og rett kvalitet. Tyngdpunktet er nær traktoren, og sprederne er kompakte. Standard med belysning. Strøbredde 1-10 meter, Isobus-styring tilgjengelig. Perfekt produkt for entreprenøren som har forskjellige type strøing, med alt frastore plasser, smale gater, bussholdeplasserog krav til strøing helt inntil trapper etc.

DS styringssystem –uten ISOBUS bæremaskin

Oppstart velg Manuell eller Auto kjøremodus. Velkjent skru og trykk-knapp system. Midlertidig økt strømengde. Hastighetsavhengig strøing. Angir om tallerken er oppe eller nede. Angir strøbredde og sideforskyvning strøbilde. Alarm hvis man kjører for fort eller sakte.

Alarm hvis tallerken ikke er i rett posisjon.

DS ISOBUS styringssystem

Styr tallerkensprederen med traktorens Isobus-system. Fordeler og besparinger:

 • Mindre investering
 • Mindre plassbehov for eksternskjerm
 • Unngå ekstrakabler i førerhuset
 • Mulighet for å kommunisere «begge veier»
 • Krever kompatibelt Isobus-system i traktor

Komponent-nyheter

Vi kan også nevne flere komponent-nyheter. Teleskopisk lastetut til 241Flex og F200 Pro snøfresere, vei-avhengig styring til strøvogn og sving til kunstgress-skjær.

Svingramme til KGS kunstgresskjær er for sving av KGS skjær, og kan svinges 30 grader. Boltes på nye eller eksisterende KGS kunstgressskjær.

Teleskopisk lastetut til mindre snøfresere er en teleskopisk løsning med hydraulisk manøvrering. Høyde over svingkrans, maks 268cm, min 168 cm. Lastetuten passer til følgende modeller:

• 241Flex

• F160/200/220 Pro modeller

• 150/180/200/220/240 H

Hastighetsavhengig styring til SV 5000/8000 koples til traktorens ISO 11786 hastighetssignal. Angitt spredermengde reguleres da automatisk når hastighet endres.

To store fordeler:

1. Løsningen sikrer at man legger på rett mengde i forhold til krav fra oppdragsgiver

2. Løsningen sikrer at man unngår å bruke mer masse (=kostander) enn det som trengs.

UT400 - flere innfestingsmuligheter

UT400 benyttes på en del forskjellige 6-8 tonns hjullastere. Tokvam kan nå tilby en rekke forskjellige innfestinger som er boltet. Disse kan kun benyttes på 4 meter u-plog, UT400.

Tokvam går digitalt

Tokvam EasyplanApp er et elektronisk planleggingsverktøy som skal sikre og forenkle fakturering. Appen gir info om arbeidsoppgave til sjåfør tilknyttet lokasjon, og lagrer informasjon om farepunkter eller hindringer tilknyttet lokasjon. Easyplan sikrer dokumentasjon til kunde/oppdragsgiver. Kontakt Tokvam for mer informasjon.

The Tokvam evolution

Tokvam har allerede ansatt to nye utviklere i 2018. Det finnes ikke et tilsvarende kompetansemiljø i deres markedssegment i Skandinavia. Se video med mer om «The Tokvam evolution» her: https://www.youtube.com/watch?v=_J-Gf2TO9HU&feature