14.02.2019 | Felleskjøpet

- Hittil har bruktsalget ofte blitt nedprioritert og tatt lang tid. Derfor ønsker vi nå å gjøre det profesjonelt og har fått en dedikert og erfaren ressurs som salgssjef. I tillegg ønsker vi at det å kjøpe brukt skal bli en god kundeopplevelse, forteller Tor Helge Uglum, nasjonal salgssjef brukt i Felleskjøpet.

- Bruktsenteret på Kløfta er i første omgang et prøveprosjekt og er en del av Felleskjøpet-butikken. Om dette går bra blir det et eget bruktsenter på Kløfta, som ikke skal ligge så langt fra butikken vår.  Det er også muligheter for at vi oppretter bruktsenter andre steder i landet, som for eksempel i Trøndelag eller på Vestlandet.

Uglum forteller at det er et godt marked for brukte maskiner. - De som har mindre gårder eller har mindre entreprenørselskap velger ofte å kjøpe brukt istedenfor flunkende nytt, sier Uglum.

Bruktsenteret skal også ta inn brukte traktorer og maskiner fra avdelingene på Mysen, Holstad og Sarpsborg. Maskinene blir tatt inn på sin lokale avdeling. Der blir det gjort nødvendig vedlikeholdsarbeid på maskinen før den blir flyttet til bruktsenteret på Kløfta, forteller Uglum. Redskapen og maskinene som selges brukt blir også lagt ut på finn.no.

Bruktsenteret på Kløfta er allerede godt i gang med et stort utvalg av maskiner og redskaper, men den offisielle åpningen er 27. mars.