20.05.2019 | Felleskjøpet

Fastkammerpresser F441R og C441R med etterspurte oppgraderinger

John Deere fastkammerpresse F440R og C440R fikk høsten 2016 sine etterfølgere med mange store endringer, som har vært etterspurt i det norske markedet. For å øke driftssikkerheten er det økt diameter på akslene fra 30 til 50mm. Det er dermed også helt nye lagerløsninger med nye tetninger.

I tillegg er det oppgradert med to-radig rullelager, noe som får stor betydning for driftssikkerheten. Resten av drivlinja er også oppgradert med sterkere kjeder og PTO-aksel. Pressene har også fått en ny nettbinding som skiller seg ut fra tidligere system ved at det nå er ballen som mater på nettet. Tidligere var det rullene som matet inn nett. Dette vil gi et strammere nett i vanskelige forhold som f.eks. ved tørr halm.

 

Kombipresse C441R med nytt og moderne design

Den nye kombipressa har fått et helt nytt og moderne design med deksler i komposittmateriale. Men de virkelig store nyhetene ligger under dekslene. Den har det samme kammeret som F441R, men selve rammekonstruksjonen og pakkeren er fullstendig redesignet. Her er det gjort plass til helt nye hjulløsninger. Som den eneste leverandøren kan John Deere nå tilby enten singelaksel med dimensjoner opp til 750/45R-22,5 eller boggiaksel med dimensjoner opp til 620/45R-22,5. Pressa har i tillegg blitt betydelig kortere enn forgjengeren, noe som betyr at den blir svært lettkjørt.

I forbindelse med den nye rammekonstruksjonen har det vært stort fokus på omlasting av ball fra kammer til pakkebord. Her har John Deere beholdt sin anerkjente løsning med pakkebord som henter ballen. Men den har fått en betydelig forbedring av omlasting i bratt terreng, i tillegg til lavere avlastingshøyde for ballen. Når det gjelder pakkeren har den fått økt kapasiteten med ca. 15% takket være høyere rotasjonshastighet.

Mange kunder har etterspurt enklere bytte av plastfolie. På de nye C441R-pressene ble det lansert et nytt, patentert folielager som hydraulisk svinges ned mot pakkearmen og gjør den tidligere tunge jobben betydelig lettere.

De første kundene i Norge fikk pressene levert i løpet av sommeren 2017.