Fenix 5 L
FKnr.: 60912 | Leverandørens varenr.: 04225375Ugrasmiddel i potet, potet under plast og fiberduk, gulrot, løk (kepaløk, sjalottløk) (satt løk), erter, dill og kruspersille/ bladpersille.
Kontaktmiddel som virker best på nyspirt ugras, men virker også på ugras under oppspiring. Både jord- og bladeffekt. Ved betydelig forekomst av då eller balderbrå kan Fenix blandes med Sencor og Centium i potet og gulrot. I erter kan Fenix blandes med Basagran SG.
Virkningen avhenger av jordtype, antall behandlinger, behandlingstidspunkt og dosering. Store nedbørsmengder kort etter sprøyting kan skade kulturen. Utvis forsiktighet i dosering ved tynt vokslag og i blanding med andre midler. Det anbefales vannmengder på min. 20 liter/daa. Maks dose er 175 ml/år. Maks 3 behandlinger i gulrot og løk, andre kulturer maks 1 behandling.
Håndteringsfrist 24 t.
Off-label; Asparges, karve, rotpersille, pastinak, åkerbønne, bønne til konsum, purre, sådd og satt kepaløk og sjalottløk, sådd og plantet vårløk. Endring i bruksbetingelse i gulrot. Flere behandlinger i knoll- og stangselleri under solfangere og på friland.
Innhold: 600 g aklonifen/l
Lagring: Frostfritt
Behandlingsfrist: Ikke relevant
Avstand til vann: 20 m/oppdatert med avdriftsreduksjon
Filter: A1/P3
Dose: Se etikett eller sprøyteplan
Pakningsstørrelse: 5 liter
Formulering: Suspensjonskonsentrat
Farge: Gul
Sprøytevæske: Gulaktig
Avgiftsklasse 3
Optimale virkningsforhold:
Temperatur: >10oC
Jordfuktighet: god
Regnfast: 6 timer
Jevn jordoverflate, ikke utsikt til nattefrost.
Advarsel
H317 Kan utløse en allergisk hudreaksjon.
H351 Mistenkes for å kunne forårsake kreft .
H410 Meget giftig, med langtidsvirkning, for liv i vann.
Dette produktet krever autorisasjon for kjøp og bruk.
Den informasjon som er gitt er basert på forsøk og erfaring. Variasjon i værforhold og biologiske forhold medfører at vi ikke kan garantere at man alltid får forventet effekt.
Det er den som bruker plantevernmiddelet som er ansvarlig for at produktet brukes i samsvar med gjeldende regelverk. Godkjent og oppdatert etikett finnes på Mattilsynets nettsider. Les alltid etiketten før bruk.
Har du spørsmål om plantevern, ta kontakt med nærmeste avdeling eller fagkonsulent plantekultur.