09.09.2023 | Felleskjøpet

– Det har ikke vært en enkel oppgave å velge årets vinner, men til slutt endte vi på en finalist som har imponert oss med hvor allsidig vinneren tenker landbruk. Allerede som 24-åring bygget vinneren et fjøs helt alene, og årets vinner driver nå en mangfoldig gård med fokus på melk, kjøtt, Inn på tunet og besøksgård, sa juryen blant annet i sin begrunnelse.

 Brennende engasjement

I finalen stod også Henrik Møyland og Synnøve Aske fra Andebu, og Marthe Holthe Sirivik og Birker Gikling Ingeborgvik fra Averøy. Juryen trakk fram Bogstads brennende samfunnsengasjement, hennes fokus på psykisk helse blant både de ansatte på gården og lokalsamfunnet rundt, og evnen til å kombinere en krevende jobb i landbruket med familieliv.

– Hun er en fantastisk ambassadør for landbruket, slo juryen fast.

For Bogstad kom seieren som en svært gledelig overraskelse.

– Jeg er superoverasket, og jeg hadde faktisk ikke turt å håpe på at jeg skulle vinne, sier Marthe.

– Dette var utrolig hyggelig og helt overveldende, og så ble det sagt så mange fine ord. Akkurat nå er jeg litt satt ut, sier hun.

 Endelig ferie

I tillegg til heder og ære stakk Bogstad av med en premie på 20.000 kroner i reisestipend, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi av 10.000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstenester.

– Som famille har vi ikke vært på ferie på fem år, så nå skal jeg endelig ta med hele familien til Syden. De fleste familier har jo vært i Syden, men det har ikke mine barn.  Så nå gleder jeg meg til å fortelle barna at vi skal på en skikkelig badeferie, sier Marte.

Dette var fjortende gang den gjeve prisen ble delt ut i regi av Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet og McDonald’s.