16.11.2023 | Felleskjøpet

Selskapet, som er heleid av Felleskjøpet Agri, har cirka 1000 ansatte og 106 egeneide butikker i Sverige. I 2022 omsatte Granngården AB for tett innpå 2,5 milliarder kroner.

Axèll startet i stillingen som toppsjef for Granngården 1. april i år, men slutter etter uenighet med styret rundt hvordan selskapet skal ledes videre.

– Martina har tilført oss verdifull kommersiell og strategisk kompetanse, både i Granngården og i vår nordiske ledelse. Jeg er oppriktig lei meg for at vi må avslutte samarbeidet etter så kort tid, og ønsker Martina all lykke til videre i karrieren, sier Trond Fidje, styreleder for Granngården AB.

Martina Axèll inngikk sluttavtale med Granngården denne uka.

– Jeg er oppriktig glad i Granngården, men når vi er uenige om retningen videre, er dette den løsningen som er best for begge parter.  Jeg ønsker selskapet og eieren lykke til videre, sier Martina Axèll.

Felleskjøpet Agri kjøpte Granngården AB i 2016. I løpet av årene som har gått siden oppkjøpet har selskapet hatt god vekst og resultatutvikling, og har i dag en sterk posisjon i det svenske markedet innenfor satsingsområdene Landbruk, Kjæledyr, Hage og Hjem.

Martina Axèll går av som toppleder fra 15.11.23. Eivind Torkildsen overtar midlertidig som leder av Granngården, og vil sammen med Granngårdens ledergruppe fortsette det arbeidet som pågår med tilpasning av virksomheten i ett tøft marked og å legge til rette for fortsatt lønnsom vekst. Torkildsen er tidligere direktør for detaljhandel i Felleskjøpet Agri, og jobber i dag som kommersiell sjef Landbruk i Felleskjøpets Detaljhandelsdivisjon.

Rekrutteringsprosessen for å finne ny toppleder for Granngården AB vil bli iverksatt umiddelbart.