08.04.2024 | Felleskjøpet

Med et bredt og markedstilpasset program har det danske familieselskapet Jyfa Maskinværksted etablert seg som en solid leverandør av dyrehengere. Nå er det klart at Felleskjøpet Agri overtar agenturet for Jyfa i Norge.

– Dette er definitivt med på å styrke vårt program for dyrehengere. Samtidig er dette en kategori hvor vi tidligere har manglet volum. Jyfa har allerede et sterkt renommé i Norge og resten av Skandinavia. Dette er en avtale vi har stor tro på, sier kategorisjef Thomas Vidhøy i Felleskjøpet Agri.

Familieselskap

Jyfa Maskinværksted er et dansk familieforetak med 20 ansatte. Det drives av far og datter Iben og Preben Tvermose, og har sitt utspring i byen Brande på Jylland.

Kjerneprodukter er dyrehengere til storfe, svin og småfe, fôrhekker, stallinventar og øvrige spesialprodukter som rekkverk, trapper, gangbroer og produkter i stål til hage og interiør. For landbruk blir alle produkter galvanisert.

Jyfa eksporterer produkter til blant annet Norge, Sverige, Nederland, Finland, Tyskland, Island og Latvia.

Stort utvalg

Den danske produsenten har et stort utvalg dyrehengere i ulike modeller og størrelser. Om kundene trenger en husdyrhenger med fanghekk, heve- og senkefunksjon eller transporthenger for sau, så vil Jyfa tilby den rette løsningen.

Felleskjøpet og Jyfa har identifisert 2-3 hovedmodeller som de mest aktuelle volummodellene for det norske markedet. Dette er Jyfa BTR 500 og 600-modellene, samt den noe mindre SMA 400-modellen.

– Jyfa har produkter som er gjennomtenkt til minste detalj. Et av Felleskjøpets overordnede mål er at vi skal være bondens foretrukne leverandør av driftsmidler til landbruket. Et annet mål er at vi skal være ledende på produkter og kunnskap innen dyrefôr og dyrking. Avtalen med Jyfa bidrar sterkt til å nå disse målene, sier kategorisjef Thomas Vidhøy.

DANSK PRODUKSJON: Jyfa dyrehengere produseres i byen Brande på Jylland.(Foto: Jyfa)