21.04.2024 | Felleskjøpet

Onsdag 24. april åpner årets utgave av Vei og Anlegg, Nordens største anleggsmesse, i Nova Spektrum på Lillestrøm. Felleskjøpet legger i disse dager finpussen på hva deres stand på 300 kvadratmeter skal fylles med.

Like før messen starter har Felleskjøpet fått bekrefta at de får levert et eksemplar av den splitter nye 5M-serien fra John Deere til Vei og Anlegg.

–  Dette blir dermed norgeslansering for visning av nye 5M. Det er vi veldig glade for å få til, og det vil garantert skape mye oppmerksomhet på standen vår. I tillegg til 5M har vi også med oss salgsvinnerne i 6R-serien. Begge disse seriene er som skapt for entreprenør- og anleggsarbeid, sier Ole-Johnny Jenssen, kategorisjef maskin hos Felleskjøpet Agri.

Markedsleder på traktor

Han har satt sammen et stort team, som de siste månedene har planlagt i detalj hva standen under Vei og Anlegg skal inneholde. John Deere befestet i fjor posisjonen som Norges mest populære traktormerke med en markedsandel på 25 prosent. Dette var tredje år på rad at Felleskjøpet og John Deere er markedsleder på traktor.

Den finske lasterprodusenten Avant Tecno har vært i fronten av utviklingen av kompaktlastere siden selskapet ble etablert i 1991. Siden starten av 2000-tallet har Felleskjøpet vært eksklusiv forhandler av de populære kompaktlasterne i ulike størrelser, og selskapet har solgt godt over 5000 eksemplarer i Norge.

– Et satsingsområde

Tidligere i vinter lanserte Avant den neste generasjonen fullt elektriske kompaktlastere. Nyhetene Avant e513 og Avant e527 vil fornye Avant e-serien. Den nye Avant-serien er selvskreven i utstillingen til Felleskjøpet på Vei og Anlegg.

ELEKTRISK: De nye Avant-modellene e513 og e527 er starten på en ny elektrisk æra fra det finske selskapet. Nyhetene blir å se på Felleskjøpets stand under Vei og Anlegg.  (Foto: Felleskjøpet)

I tillegg har bondesamvirket med seg hengere og snøryddingsutstyr, og det blir visning av dekk og felg fra Agridekk.

– Vi ser at mange av innsatsmidlene vi tilbyr den norske bonden på maskinsiden også har stor nytte for entreprenøren. Dette er definitivt et satsingsområde for oss framover, sier kategorisjef Ole-Johnny Jenssen.

POPULÆRT MØTESTED: Felleskjøpets stand under Vei og Anlegg er er alltid populær. Dette stemningsbildet er tatt fra messa i 2022. (Foto: Felleskjøpet)