19.06.2023 | Felleskjøpet

Satsingen med bondens mat i bondens butikk har skapt engasjement og stolthet siden det ble lansert tidlig i 2021. I dag er det 16 butikker i samtlige regioner som selger kvalitetsvarer, i hovedsak fra TINE og Nortura.

I sommer har en ny kategori kommet inn i matsatsingen. I utvalgte butikker kan du nå finne produkter fra Røyse bærpresseri. Saft, syltetøy og juice vil finnes i flere kategorier, i første omgang hos våre butikker i Alta, Tromsø, Lillehammer, Kløfta og Barkåker.

- Som den største totalleverandøren av driftsmidlene bonden trenger til å produsere mat, er det flott at vi får enda mer av maten fra bonden ut i butikkene våre, sier konsernsjef Svenn Ivar Fure i Felleskjøpet Agri. 

Utmerkelser

Han besøkte gården til Røyse-eier Eilev Mellerud, hvor han også fikk prøvesmake flere av produktene som nå selges i de utvalgte butikkene.

Røyse Bærpresseri ble etablert like sør for Hønefoss på Ringerike. Her har bønder gått sammen om råvareproduksjon og videreforedling i eget presseri og tapperi. Røyse produserer egne råvarer som solbær, rabarbra, eple, rips, stikkelsbær, jordbær og kirsebær. Røyse bærpresseri var finalister i Det norske måltid i 2017 og 2018, og i 2019 fikk de prisen Årets Matspire.

- Vi er selvsagt veldig glade for at våre gode produkter når enda bredere. Samarbeidet med Felleskjøpet har akkurat startet, og vi håper enda flere av butikkene rundt om i landet vil få plass til produktene våre etter hvert, sier Eilev Mellerud.