PROGRAM KJØTTKONGRESSEN 2025
|
ONSDAG 5. NOVEMBER
|
Registrering fra kl. 11.30 (utenfor plenumssalen «Spektrum»).
|
Lunsj
|
|
Velkommen v/arrangør og konferansier Eldar Vågan
|
|
«Vi vil bli bønder, kanskje…»
Tanker om framtida, fra framtidens bønder v/Naturbrukselever på Marka
|
|
«Vi ble bønder, fordi…» v/Sigrid Næss Ebbesen og Runar Jakobsen Unhjem, nye bønder fra Vega
|
|
«Fra én generasjon til neste – en reise i ansvar og arv» v/Lyder Sund, SpareBank1 Helgeland
|
|
«Du skal ikke trø i graset, det skal beites» v/Per Sigve Lien, daglig leder Tyr
|
|
Informasjon fra arrangør. Lett underholdning fra konferansier.
|
|
Pause m/servering.
Forflytning til grupperom.
|
|
Fagtema – bolk 1
- Storfe: Kjøttproduksjon på norske ressurser v/Margareth Opheim, Felleskjøpet Fôrutvikling
- Småfe: Hjemme hos.
- Gris: Beinhelse på gris v/Signe-Lovise Thingnes, Norsvin
|
|
Pause
|
|
Fagtema – bolk 2
- Storfe: Skitne dyr - velferd og økonomi v/Elisabeth Kluften, Nortura og Linda Aaslid, gårdbruker.
- Småfe: Praktisk bruk av Tru-test lesestav.
- Gris: Hjemme hos v/Hans Martin Landstad. Produsent fra Sparbu, Trøndelag. Toppen av Ingris to år på rad.
|
|
Takk for i dag!
|
|
Ølsmaking og kanapeer (av bondens egne produkter). Festmiddag. Toastmaster Eldar Vågan.
|
|
TORSDAG 6. NOVEMBER
|
15 min morgenstrekk v/Odd-Bjørn Hjelmeset.
Tine SA sponser drikke til alle som deltar på morgenstrekken
|
|
Fagtema – bolk 3
- Storfe: Praktiske tips for bedre grovfôrproduksjon v/Jon-Håvard Kingsrød, Konsil.»
- Småfe: Grovfôrproduksjon: Optimalisere enga til vårbeite, grovfôr til de forskjellige tidene av året, høstbeite for sluttfôring og oppfôring.
- Gris: Ventilasjon og temperatur i grisehuset v/Ådne Kalvik, Felleskjøpet Agri
|
|
Pause
|
|
Fagtema – bolk 4
- Storfe: Kvigeangst v/Elisabeth Kluften, Nortura.
- Småfe: Stell og oppfølging av søye og lam for beitedyktighet og tilvekst på våren for best resultat på høsten.
- Gris: Magehelse på purker og slaktegris v/Ingeborg Ålmo, Nortura
|
|
Pause. Utsjekk. Forflytning til plenumssal
|
|
Korleis v/Odd-Bjørn Hjelmeset
|
|
Avslutning og lunsj. Det tas forbehold om endringer i programmet.
|
|