06.11.2023 | Karstein Brøndbo

Norsk gris er i verdenstoppen både når det gjelder avlsmateriale og svineavlere. Det kan man lese ut av statistikkene fra InGris og se på Norsvins kåringer av beste besetning innen ulike kategorier. Flere og flere svineholdere går også over til SPF, spesifikk patogenfri gris, som ikke blir hemmet i veksten av spesifiserte sykdommer.  

Kvikk til de kvikkeste 

Format Kvikk er førstevalget i besetninger der helse- og miljøforholdene er gode. Format Kvikk 1 har et høyt innhold av godt fordøyelig protein og energi som tilrettelegger for høy tilvekst og den beste fôrutnyttelsen. Kvikk 1 kan brukes som enhetsfôr eller som fase-1 fôr ved fasefôring av smågrisene, og det kan også brukes etter Format Melkestart. 

Røff når det trengs 

Det kan være ulike grunner til at enkelte besetninger har utfordringer rundt avvenning, selv om drifta ellers er god. Gamle hus som ikke er optimale for dagens griser kan være kostbare å skifte ut. Å sanere for sykdommer for å oppnå SPF-status er også en stor investering for mange. Format Røff har en sammensetning som er skånsom for smågrisen. Den er tilpasset besetninger som har utfordringer rundt avvenning og kan brukes i hele smågrisperioden. Format Røff, som erstatter tidligere Format Robust, har lett fordøyelig protein, optimal fiberkvalitet og den er tilsatt probiotika. 

Kontakt din lokale salgskonsulent for å velge riktig fôr til din besetning. Les også om Tore Johan Sandvik på Jøa, som bruker Format Røff for å unngå smågrisdiare.