12.05.2016 | Felleskjøpet

Felleskjøpet Agri er forhandler av gassbeholdere fra Praxair. I den sammenheng ønsker vi å best mulig legge til rette for sikker bruk i en påtroppende høysesong.

Første anbefaling er å sjekke propanflaskens slange og ventil. Slangen kan testes for lekkasje med sterkt såpevann eller en propanlekkasjespray. Du kan også bøye slangen mellom tommel og pekefinger. Dersom du ser sprekker i slangen skal den skiftes. Plastslanger er forbudt. Bruk kun slanger som er godkjent og merket for propan. Da slangen utsettes for hyppige indre og ytre påvirkninger bør den skiftes hvert tredje år.

Riktig montering av gass er avgjørende

Uansett om du skal montere gass til grill, ovn, myggmaskin eller lignende er monteringen lik. Fra propanflasken til apparatet er det en rekke koblinger, og viktigst av alle er regulatoren som frigjør gassen fra beholderen. 

Gjør dette før du tar i bruk propanflasken

 1. Fjern forseglingen, ikke bruk kniv. Kontroller at gummipakningen på flaskeventilen er på plass og at den er hel og uskadet
  Første steg er å fjerne plasten. Pass på at du er forsiktig og ikke skader ventilen.
 2. Pass på at ventilen er stengt før montering
  Pass på at ventilen er stengt før festing.
 3. Regulatoren festes ved å løfte festeringen og plassere regulatoren over flaskeventilenLøft festeringen og plasser regulatoren over flaskeventilen.
 4. Press ned inntil du hører et svakt klikk
  Press ned til du hører et svakt klikk.
 5. Før bruk må gassventilen åpnes, altså rød flamme opp
  Før bruk må gassventilen åpnes. Vri til den røde flammen peker oppover.

Når regulatoren er riktig montert tennes gassgrillen i henhold til produsentens bruksanvisning. Og husk: Gassflasken skal ikke stå under grillen når grillen er i bruk. Dryppende fett fra grillen kan føre til at det tar fyr i regulatoren eller i slangen.

Med dette ønsker vi deg en trygg og god sesong, om du skal grille, varme deg med ovn i forteltet eller holde myggen unna.