29.05.2019 | Felleskjøpet

Et bløtleggingsfôr er et godt valg hvis man for eksempel ønsker at en glupsk hest skal spise saktere eller har behov for å justere hestens væskebalanse. Til konkurransehester kan det være et utmerket alternativ for å balansere væskenivået både før og etter selve konkurransen.

Mange hester påvirkes dessuten av lange reiser, og der kan Champion Betfiber være et skånsomt energi- og væsketilskudd i timene før konkurranse eller i forbindelse med transport. Gode fôringsrutiner er avgjørende.

Ved behandling av alle typer bløtleggingsfôr er det viktig å passe på å bruke god hygiene. Bløtleggingstid, temperatur og miljø vil før eller senere sette i gang gjæringsprosesser og dermed bakterievekst.

Bløtleggingstiden varierer mellom forskjellige fôr, og det samme gjør vannmengden. Tilsett ekstra vann hvis fiberkildene krever det, eller hvis du ønsker mer væske i fôret. Champion Betfiber har kort bløtleggingstid og stor evne til å ta opp væske.

Om fôret        

Den nye generasjonen bløtleggings- eller betfôr er blant annet tilpasset etter sukkernivåene i grovfôret. Det har mindre stivelse og sukker og høyere mengde fiber, fett og proteiner. Sammensetningen gjør at fôret kan ta til seg mer væske, slik at det passer etter trening, stress eller transport.