23.10.2017 | Felleskjøpet

Hovedmålet bak John Deere 6250R var å lage en traktor med mye effekt og lav egenvekt.

Traktoren ble utviklet etter innspill fra en gruppe bønder og entreprenører som etterspurte «mer effekt og en kjørespak». 

Resultatet ble en traktor med:

  • 250 hk nominelt og 300 hk makseffekt
  • toppfart på 40/50 km
  • en egenvekt på 9 300 kilo, med kun 31 kilo per hestekraft.

I vurdering av traktormodeller med mer enn 280 hk er 6250R klassens klare vinner.

– Nye John Deere 6250R har maksimal effekt på 300hk, dette kombinert med lav egenvekt og høy tillatt totalvekt gir dette føreren en svært allsidig stortraktor, sier Tore Glærum, produktsjef for Traktor i Felleskjøpet Agri.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

John Deere 6250R har en hydraulikkapasitet på 160 l/min og kan utstyres med 6 hydraulikkuttak, i tillegg har den bakre 3-punkten en løftekapasitet på hele 10,4 tonn. JD 6250R er kun 10 centimeter lenger enn 6215R noe som gir akselavstand på 2900mm.

John Deere med den beste, og smarteste løsningen!

Førerhytta i JD 6250R er tilsvarende hele 6R-serien med panoramadører på begge sider og 6,11 kvm glassareal. CommandArm armlenet er montert i front med 7 eller 10 tommer terminal.

Markedets beste kjørespak

Fjerde generasjon CommandCenter er en svært brukervennlig terminal med funksjonalitet og brukervennlighet på linje med et nettbrett. Kjørespaken programmeres i traktorens CommandCenter og kommer med følgende funksjoner:

  • 11 programmerbare knapper
  • Kjørespak
  • Vendegir
  • Cruise control
  • Innstilling av akselerasjon og aggressivitet
  • Krypefunksjon

I CommandCenter programmeres både CommandPro-spaken og el-lasterspaken. Den nye funksjonen som gir mulighet til å programmere hvilke hydraulikkuttak fingertuppbryterne i CommandArmen skal betjene, øker nytteverdien ytterligere for JD 6250R.

Funksjoner

Øk hastigheten ved å skyve spaken fremover, reduser hastigheten ved å trekke den bakover. Sett traktoren i forhåndsinnstilt hastighet ved å vippe kjørespaken til høyre og vipp den til venstre for å endre kjøreretning.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

11 av knappene på kjørespaken kan programmeres etter behov. Knappene kan tilegne spaken hydraulikk- eller aktiveringsfunksjoner som for eksempel PTO, vendeteigsautomatikk, ISOBUS, og turtallsminne.

Tre orange knapper er fabrikkinnstilt for transmisjonsstyring hvor sjåføren kan velge akselerasjonsaggressitivitets nivå , samt to knapper for forhåndsinnstilt kjørehastighet. Kjørehastigheten kan også justeres ved hjelp av et rullehjul fremfor å bruke spaken. Skyves spaken hardt frem- eller bakover (over et hakk) vil traktoren akselerere til maks hastighet, eller bremse ned til full stopp.

To-punkts vendegir

Kjørespaken gir full frihet til å velge mellom pedal eller spak da begge funksjoner overstyrer hverandre. Med «ActiveZero» vil traktoren stå i ro når gasspedalen slippes.

Prøvekjøring

For mer informasjon og prøvekjøring er du velkommen til å kontakte din lokale salgskonsulent. Finn din selger her.