15.01.2019 | Felleskjøpet

- Vi er veldig tilfredse med fremgangen vi har hatt fra i fjor. 2017 og 2018 ble begge spesielle år; 2017 med nye tekniske krav og 2018 på grunn av tørken. Vi er godt fornøyd med å befeste vår egen posisjon som markedsleder, og har et godt utgangspunkt for 2019, sier Frode Dahl, direktør Maskin.

Fornøyd med laginnsatsen

– Det er mange faktorer til at vi gjør det så bra, men god kundepleie over lang tid er viktig, forteller Tore Glærum, produktsjef traktor.

Tore legger vekt på at det er god dialog og et godt kundeforhold som skaper det beste resultatet både for kunden og Felleskjøpet. Han presiserer at det er flere enn bare selgerne som gjorde en god jobb for å komme til topps på registreringsstatistikken.

– Vi har mange rutinerte selgere som har vært med lenge, og har opparbeidet seg tette kunderelasjoner. I tillegg har vi mange flotte verksteder som yter meget god kundeservice. Dette i kombinasjon med en sterk produktportefølje, gjør at vi selger mange traktorer. I fjor fikk vi også flere nye selgere som virkelig har stått på og gjort seg kjent i sitt salgsområde. Det er meget imponerende, forklarer Tore. 

Vellykket jubileumsår

John Deere traktoren feiret 100 år 14. mars, og jubileumsåret satte spor: John Deere registrerte nøyaktig 200 flere traktorer enn i 2017. Markeringen av jubileumsåret ble også særdeles vellykket.

– Laget solgte 60 traktorer på en dag, og det er tidenes rekord i Felleskjøpet, sier Tore stolt.

I november var det landbruksmesse med Agroteknikk på Lillestrøm, der forretningsområde Maskin satte seg hårete mål. Det ble til og med gjort interne veddemål, der direktør Frode Dahl lovte å hoppe i fallskjerm om det ble solgt over et gitt antall traktorer i løpet av de fire dagene messa varte. Til slutt endte tallet på 6 traktorer over et håret mål; nok en ny rekord.

Takker for tilliten

2018 ble et meget spennende traktor-år, og vi takker alle kunder for å ha valgt John Deere og Felleskjøpet. Vi ser fram til et nytt år med gode kundeforhold, både nye og etablerte! 2019 vil også bli året der vi satser sterkere enn noen sinne på presisjonsjordbruk.