08.10.2018 | Felleskjøpet

Easyplan: Veivedlikehold 4.0 fra Tokvam

Tokvam lanserer Easyplan; en digital assistent til brøyteentreprenøren

Tokvam har i 2018 jobbet kontinuerlig i 60 år med å gjøre vinter enkelt for norske snøbrøytere, deres kunder og de som bruker vinterveiene. Siden den første snøfresen ble utviklet i kjelleren til gründer Kristian Tokvam i 1958 har vi vært lidenskapelig opptatt av å løse vinterens utfordringer på enklere og bedre måte. I 60 år har dette materialiserte seg i stadig nye produkter, utviklet og produsert i høykvalitets stål på Toten for et stadig voksende marked, både utenfor fylkes- og landegrensene.

I den digitale tidsalder er det ikke lenger bare fysiske produkter i stål som gjør at man kan gjøre snøryddingen bedre, raskere, enklere. For Tokvam er det viktig å benytte den teknologien som er tilgjengelig, for å løse kundens problemer på en stadig bedre måte. Dette er bakgrunnen for Easyplan, deres nyutviklede digitale assistent. Gjennom 60 års erfaring er brøyteentreprenørens problemer med å planlegge og gjennomføre brøyting godt kjent. Inntil hundrevis av adresser per rode er ikke uvanlig, og alle skal ha jobben gjort på «sin» måte. Dette er kompleks planlegging, og en stor mengde informasjon som skal deles med både mange faste og innleide sjåfører. I tillegg krever kundene i større og større grad dokumentasjon på jobben som gjøres. Til slutt skal jobben faktureres, noe som er både kjedelig og tidkrevende med manuelle systemer og gule lapper.

Easyplan er ulikt andre likende systemer ved at det har stort fokus på planlegging, deling av informasjon til sjåfør og varsling av farer. Dette for å gi sjåføren de beste muligheter til å gjøre jobben rett første gang - og hver gang deretter. Easyplan gir sjåføren all relevant informasjon om hva som skal ryddes eller strøs, hvor snøen kan plasseres og hvor farene som gjerder, kumlokk og liknende befinner seg. Ikke bare vil man spare tid, men også unngå reklamasjoner på jobber som ikke er rett utført. Sjåføren vil i tillegg unngå påkjørsler, gjennom at man får varsler før faren inntreffer.  

Entreprenørene får verdi i form av mye spart tid: Alle sjåfører har all info om utførsel av jobben til rett tid og sted, og fakturering og dokumentasjon genereres automatisk i systemet når man utfører jobben. I tillegg sparer man penger, i form av at man unngår reparasjoner ved å ikke kjøre på ulike typer hindringer.

 

Tokvam 256THS Big snøfres

Neste generasjon Big fra Tokvam

Den gamle favoritten 255THS Big som ble utviklet tidlig på 2000-tallet, finnes nå i en fullstendig ny innpakning. To-trinns snøfresen 256THS Big er en snøfreser utviklet for de virkelig profesjonelle snøentreprenørene som er opptatt av kapasitet, god funksjonalitet og lang levetid. Man kan se av utseende at snøfresen har fått et avrundet chassis, som sørger for at snøen sklir enklere av. 256 THS Big har fått samme innmaterskrue som søskenbarnet 256THS Flex. Innmaterskruen som er designet på en optimal måte, blant annet med store matespader, gir 30-60% høyere kapasitet enn forrige generasjon, knuser klumper og tømmer fresen på en utmerket måte.

256 THS Big er en ren bakmontert snøfres med mange valgmuligheter i form av ekstrautstyr. Denne proffmaskinen leveres med automatisk kjedestrammer, Heavy Duty lagre på innmaterskrue og dobbelt hydraulisk nedbrekk som standard. Automatkopling for å slippe å bytte brytebolde og mekaniske og hydrauliske kantvinger er noe av ekstrautstyret som finnes tilgjengelig.

I tillegg er Tokvam brennende opptatt av at din maskin skal gå og ikke stå. Derfor leverer de “Tokvam Premium Service”, som garanterer at alle driftskritiske deler er på lager til alle nyere maskiner, samt utvidede garantier på utvalgte komponenter. Tokvam gir blant annet «5 år garanti på vinkelgir» på flere av sine modeller. Garantien på kostbare komponenter gir stor trygghet for deg som kunde.

DS (Disc spreader) -serien

DS-serien fra Tokvam er de første tallerkenspredere i verden som leveres Isobus forberedte. Det vil si at den kan styres direkte fra traktorens skjerm, og den henter hastighetsignal fra traktorens interne Isobus system. For deg som har en traktor med kompatibelt Isobus system betyr det besparelser og forenkling, fordi man ikke trenger eksternt styrepanel og oppkopling er veldig enkel.

Tallerkenspreder er det beste valget for proffe entreprenører som har en kombinasjon av strøing av plasser, veier og gangveier. Trinnløs justering av strøbredde 1 – 8 meter. I tillegg kan man sidestille strøbilde, for eksempel 1 meter til den ene siden og 5 meter til den andre. Dette er hensiktsmessig når man for eksempel kjører på veien og skal strø både vei og fortau. Veiavhengig styring betyr at du stiller inn mengde du vil strø per kvm, og styringer regulerer selv når du øker eller senker kjørehastigheten. Hastighetssignaler kan hentes fra Isobus, 7-pins kontakt eller radar. Du kan forvente å bruke 20–30 % mindre strømasse enn med en tradisjonell valsespreder.

Tokvam DSM sandspreder

Tokvam tallerkenspreder DSM 1200, DSM 1500 og DSM 1800 er traktormonterte tallerkenspredere. Strømaskinen har stor strøbredde og veiavhengig strøing i kompakt innpakking. DSM er den første Isobus forberedte tallerkensprederen i verden. 

Det beste valget for deg som har en kombinasjon av strøing av plasser, veier og gangveier

DSM leveres i tre forskjellige størrelser; 1200, 1500 og 1800 liter. Maskinen er kortbygget og kompakt for den beste fremkommelighet. DSM gjør dermed traktoren mer effektiv og fleksibel.

 

Tokvam DSA 1600 sandstrøer/sandspreder

DSA 1600 selvlastende tallerkenspredere gir unik lasting, stor strøbredde og veiavhengig strøing i kompakt innpakking. DSA 1600 er den eneste tallerkensprederen i verden som kan folde tallerken inn i maskin før lasting for å unngå skade under lasting. Ved å slå opp tallerken under lasting er tallerken 100% beskyttet.

DSA1600 tilhører DS (disc spreader)-familien i Tokvam, som også består av DSM1200-1500-1800.

En utmaterskrue transporterer strømassen ned på en roterende tallerken som legger ut. DSA 1600 kan styres ved hjelp av traktorens Isobus system, eller Tokvam kan levere styrekontroll. Det er flere muligheter for veiavhengig kjøring avhengig av hvilken bæremaskin du har. Hent hastighetssignal fra Isobus, 7-pins kontakt eller radar. DSA 1600 Kan brukes på de fleste kjente strømasser. Vi anbefaler ikke strømasse med mye finstoffer. Flexi innfestinger tilkommer. Alle kjente innfestinger er tilgjengelig.