07.05.2019 | Felleskjøpet

Nå blir det mulig å låse Greenstar-terminalen fra John Deere med en pinkode. John Deere har foretatt en programvareoppdatering av blant annet GreenStar-terminalene 4640 og 4240 og Starfire 6000-mottakeren. En av nyhetene i oppdateringen er at det nå er mulig å låse enhetene med en PIN-kode. Dette skal gjøre det umulig å bruke komponentene dersom de blir stjålet. På denne måten ønsker John Deere å hindre uautorisert bruk, og forhåpentlig gjøre utstyret mindre interessant for tyver.

På grunn av sitt populære «plug and play»-design, er display og GPS fra John Deere også mer attraktivt for tyveri sammenlignet med andre systemer på markedet. Frem til nå har disse bare vært mulig å låse inn og beskytte fysisk. For å øke sikkerhetsnivået har John Deere introdusert en innebygget PIN-kodelås, likt det som benyttes for smarttelefoner, for begge komponenter.

PIN-koden for display og mottaker kan tastes inn via John Deere-displayet. Dersom brukeren glemmer koden, kan en fortsette å jobbe for en begrenset periode opp til maksimum 72 timer. Etter dette er en Master Unlock-kode påkrevdt, som enkelt kan genereres i StellarSupport online-portalen. Kundens MyJohnDeere-innlogging gir tilgang til alle John Deere-komponenter som tidligere er registrert i deres StellarSupport-konto.

Det nye låsesystemet med PIN-kode er nå tilgjengelig for John Deere 4240 og 4640 Universal-display, og for StarFire 6000-mottaker. Dette henger sammen med den nylige 19-1 programvareoppdateringen, som tillater oppgraderingen av disse spesifikke displayene og mottakerne.