19.07.2018 | John Deere/Felleskjøpet

Mannheim, 13. juni 2018

I løpet av jubileumsåret som markerer 100 år for John Deere traktor, har traktor nummer 100 i Europa i John Deere 9R-serien blitt solgt og overlevert til en kunde i Tsjekkia på Waterloo-fabrikken i Iowa. Ansatte fra selskapet AGRO Slatiny a.s, sammen med deres forhandler STROM fra Praha, fikk muligheten til å besøke fødestedet til 9RX i Waterloo – og det var deres første tur til USA for alle gjestene.

AGRO Slatiny a.s. bearbeider omtrent 3800 hektar og sysselsetter flere enn 130 mennesker. Det er den største landbruksbedriften i den Tsjekkiske republikk, og produserer hvete, sukkererter, poteter og valmuefrø. I tillegg til dyrking og jordbruk opererer AGRO Slatiny en biogass plantasje og har 500 melkekuer.

Bedriften kjører 15 John Deere-traktorer, i seriene 6R, 7R, 8R og 9RT. Kunden har vært svært fornøyd med alle maskinene, spesielt 9520RT twin-track modellen, og avgjørelsen om å oppgradere maskinoarken med nye 9620RX high-performance traktor fra John Deere var enkel å ta.

Geoffrey Huicq, John Deere’s Europeiske produkt-marketing manager for store traktorer, ønsket kundegruppen velkommen da de ankom Iowa, og gjennom de påfølgende dagene tok Waterloo og Moline-teamene seg av de spesielle gjestene. Spesielle høydepunkt for deres eksklusive rundtur var traktor-fabrikken og traktor-museet i Waterloo, tresker-fabrikken i Øst-Moline og – som kronen på verket – en tur til John Deere internasjonale hovedkvarter i Moline, Illinois.  

De fikk med seg mange varige inntrykk av bedriften og menneskene som utgjør John Deere, samt det amerikanske landbruket. I mellomtiden er de allerede i gang med vurderingen av enda en ny 9RX traktor!