02.11.2023 | Desiree Ytreeide Kråkøy

Hils på Angelica

Angelica Bjørnhild Kvitblikk kommer opprinnelig fra ei bygd i Sørfold kommune i Nordland, og bor for tiden i Son. Hun har vokst opp med gårdsdrift, og har hatt en stor lidenskap for husdyr gjennom hele livet.

- Besteforeldrene mine drev med sau, og naboen hadde storfe, så fra jeg var omkring 10 år har jeg jobbet med husdyr av alle slag. Det har vært utrolig mye læring gjennom alle disse årene, både som barn, elev på landbruksskole, avløser og agronom. Det brede spennet på utviklingen i landbruket har fascinert meg hele veien, det er alltid spennende å lære noe nytt, sier Angelica.

God kjennskap og kunnskap om husdyrene

Hun er utdannet agronom, travtrener og drev i mange år med klauvskjæring av opp mot 6300 kyr i året. Slikt blir det mye kunnskap av.

- Jeg gikk i lære hos en av Norges beste klauvskjærere, og dette gjorde at jeg senere kunne drive eget foretak, og sertifiserte meg som klauvskjærer. Erfaringen jeg hadde med å sko travhest fra før var heller ingen ulempe da det kom til beskjæring av klauven, legger Angelica til.

Husdyrene har alltid vært i fokus for Angelica, og det er gjennomgående for alle valg i hennes karriere så langt.

- Under studiene så var jeg på jobb i fjøsene rundt, da de andre var på fest. Det har alltid vært viktig for meg å sette dyrene i første rekke, en fest tar jeg glatt igjen siden, sier hun med et lurt glimt i øyet.

Etter mange år som klauvskjærer, var neste på agendaen besetningsstyring av storfe. Her var hun innom alt fra avl, til melking og fôring, og fikk god bruk for all kunnskapen hun hadde fra før.

- Jeg har aktivt fulgt utviklingen, og vært ute blant mange ulike produsenter gjennom årene. Jeg kjenner til utfordringene og mulighetene, og hvordan man kan ivareta god dyrehelse, effektivitet og dyrevelferd.

 

imagemjx.png

Kunnskap og erfaring i fokus: Rolf Gjølstad har lang og god erfaring innen slangesprederanlegg og separator, og sammen med Angelica Bjørnhild Kvitblikk er de et godt team.

image4ry1s.png

Godt og riktig utstyr til husdyrprodusentene: Grønt Maskin tilbyr kvalitetsutstyr, service og oppfølging til alle sine kunder. Her fra en igangkjøring hos en kunde.