30.04.2021 | Håvard Pedersen, produktsjef gjødsel & kalk

Bladgjødslingssortimentet til YaraVita dekker selvfølgelig også alle andre kulturer på friland. Rundt salgstorget vil du finne relevant informasjon om bladgjødslingsproduktene og ved fagdisken vil du få hjelp og veiledning. Butikken vil ha bladgjødslingsmidlene fra YaraVita på lager.

Lønnsom bladgjødsling

Strategien bak bladgjødsling er at bonden skal kunne få tatt ut åkerens potensiale i form av meravling og kvalitet til en lav kostnad. I forsøk utført i Norge i 2020 ga YaraVita Gramitrel 11 % i korn og YaraVita Solatrel viser god avlingsøkning i potet. Kostnaden knyttet til bruk av bladgjødslingsmidler er lav i forhold til verdien av den meravling man fort kan få tilbake.

Enkelt å bruke

Alle bladgjødslingsmidlene fra YaraVita er lette og trygge å bruke. Produktene kommer i en ferdig formulering og er flytende på kanne (unntatt Croplift – som er krystalinsk pulver). Produktene er blandbare med de fleste plantevernmidlene som du får kjøpt hos Felleskjøpet Agri. Du finner ytterligere beskrivelse og mer informasjon om blandbarhet i vår Plantevernkatalog for 2021. Les mer her om bruk av bladgjødsingspreparater.

Bladanalyser

Skal man få fullt utbytte av bladgjødslingsmidlene er det en stor fordel at man har god kontroll på grødens og jordas helsetilstand. En vanlig metode er å ta bladanalyser av grøden på et tidlig vekststadium. Analysen vil kunne gi svar på om akkurat din åker har noen mangler som vil kunne virke hemmende for veksten, plantens utvikling og til slutt avlingsnivået. Slike bladprøver kan tas fra busking til skyting. Planten kan ha mangler som enda ikke er synlig med det blotte øye, derfor er det svært viktig å være tidlig ute med å få tatt bladprøver. NLR vil også kunne være behjelpelig med å ta ut representative bladprøver.

Publisert 30.04.2021