26.06.2023 | Felleskjøpet

Fôring er en av de største kostnadene på en melkegård og i tillegg den mest arbeidskrevende aktiviteten etter melking. DeLaval lanserer nå den nye roboten som en modul i sin komplette automatiserte fôringsløsning, DeLaval Optimat™. Denne totale fôringsløsningen gjør alt fra veiing, kutting og blanding til levering av fôret på fôrbrettet.

OptiWagon er i stand til å gi de ulike dyregruppene ulike fôrblandinger opptil tolv ganger per dag.
Oppskriftene og rutene for OptiWagon settes opp og justeres via DeLaval DelPro besetningsstyringssystem.

imagep0g1w.png

“Den nye distribusjonsroboten bidrar til å optimalisere omdanningen av tørrstoffet i grovfôr til melk. Å kunne gjøre dette effektivt er en stor fordel på en melkegård” sier Ludo Bols, fôringsspesialist hos DeLaval.

"Ved å inkludere OptiWagon som en del av Optimat-systemet har du et effektivt og fleksibelt fôringssystem som kan bidra til å spare verdifull tid og begrense energikostnadene på gårder," sier Bols.

DeLaval står ved sitt konsept om å ha separate produkter for å blande og kutte og distribuere fôret. "På denne måten utvikler vi produktet for å gjøre jobben det er ment å gjøre på best mulig måte," sier Bols.

DeLaval Optimat™ fôringssystem er installert på over 600 gårder, hovedsakelig i Europa.
Systemet er tilgjengelig i to versjoner: DeLaval Optimat™ Standard og DeLaval Optimat™ Master.
Standardversjonen er et enkelt og effektivt system, egnet for melkebruk med 120 til 130 kyr, og masterversjonen er en helautomatisk fôringsløsning, laget for en kapasitet på opptil 1000 kyr.