22.08.2023 | Felleskjøpet

Tusenvis av besøkende er ventet når Agrisjå åpner dørene fredag 25. august på Frigården i Stjørdal. På en av landets ledende fagmesser for landbruket er Felleskjøpet Agri en selvsagt aktør.

– På grunn av pandemien ble messa avlyst i 2020. Derfor er det ekstra gledelig for å oss å være tilbake på Agrisjå denne høsten. Vi har fått større plass enn noen gang. I år blir det maskiner, rådgivning, messebutikk og en hyggelig kafe hvor man kan ta en kaffekopp med kollegaer, venner og kjente. Standen blir på nesten et halvt mål, sier eventsjef Trond Østby i Felleskjøpet Agri.

Traktor, tresker og redskap

For de mange maskininteresserte vil et besøk på Felleskjøpet-standen være en innholdsrik opplevelse. Flere av best i test-modellene fra John Deere er med, og ikke minst er den nye 6R-serien fra traktorgiganten med til Stjørdal. Felleskjøpet stiller med det siste innen både traktor, tresker og redskap på Frigården kommende helg.

I

AGRISJÅ FRA LUFTA: Landbruksmessa i Trøndelag ble sist arrangert i 2017. Pandemien satte en stopper for arrangementet i 2020, men i år er Agrisjå tilbake. (Foto: Agrisjå)

løpet av det siste året har Felleskjøpet inngått samarbeidsavtaler med innovative, norske selskaper, som gjør at bonden kan ta ytterligere steg innen presisjonslandbruk.

– Vi har egne spesialister på presisjonsjordbruk og optimalisering. Flere av våre eksperter, leverandører og fagfolk vil være med på Agrisjå, og vi ser virkelig fram til mange gode samtaler og diskusjoner, sier Even Mangerud, produktjsjef presisjonsjordbruk i Felleskjøpet Agri.

Robot og grovfôr

En viktig del av Felleskjøpet-standen vil også være den spesialbygde messebutikken med en rekke dedikerte messetilbud. På standen står også ekspertise på landbruksdekk, samt flere representanter fra ettermarked.

Felleskjøpet sender også en rekke fagfolk fra sin landbruksdivisjon til Agrisjå. Avdelingen for innendørsmekanisering vil ha med spennende utstyr, og skal blant annet vise fram både melkerobot og den nye DeLaval OptiWagon, en autonom robot for distribusjon av grovfôr i fjøset.

På standen blir det også demonstrasjon av NIR-måler, som analyserer grovfôrkvalitet. Fagfolk fra Felleskjøpet vil også gi gode råd om den kommende innefôringssesongen. På standen vil de stå sammen med ekspertise fra datterselskapet MIMIRO. Fredag vil de vise hvordan EANA Skifte blant annet kan støtte bonden i grovfôrproduksjonen.

Agrisjå har lange tradisjoner, men i sin nåværende form gikk det første arrangementet av stabelen i 1982. I stort sett alle år har navnet vært Trøndersk Landbruk, men fra 2006 ble navnet Agrisjå. Felleskjøpet Agri er en av flere eiere bak selskapet som arrangerer messa.

– Vi har planlagt til minste detalj. Nå ber vi værgudene om å se snilt på Trøndelag fram mot helgen, sier Trond Østby i Felleskjøpet.