20.02.2023 | Felleskjøpet kommunikasjon

Med en eierandel på 50 prosent er de enda et steg på veien mot deres mål om å bli ledende på produkter innen dyrefôr.  

Halla Petfood AB er en svensk produsent av kjæledyrfôr lokalisert i Skara i Västergötland i Sverige. Selskapet har sterkt fokus på lokale råvarer og en sterk posisjon mot yrkeshundsegmentet. Deres  produktportefølje består av tørrfôr, ferskfôr, og snacks til hund og katt, og Granngården er selskapets største kunde.  

Når Felleskjøpet nå går inn på eiersiden er det for å sikre mulighet for å utvide produktporteføljen i Halla og til de egenproduserte merkevarene, Labb, Appetitt og Granngården, på en kapitaleffektiv måte. Halla Petfood AB har fokus på ferskfôr og snacks, noe som er komplementært til deres egen produksjon av tørrfôr. 

– Denne investeringen vil styrke vår etablerte verdikjede innen kjæledyrsegmentet. Vi har som mål å bli ledende på produkter innen dyrefôr og dette kjøpet er et viktig steg på veien dit. Halla Petfood AB har sterkt fokus på sporbarhet og kvalitet, og styrker oss i satsingen på kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer og skandinavisk produksjon», sier konserndirektør for Detaljhandel i Norden, Trond Fidje.  

Halla Petfood AB er en familiebedrift drevet av brødrene Christofer og Stefan Jern, som er aktive eiere og ønsker å fortsette å drive selskapet videre. Produksjons- og lagerfasilitetene er bygget opp etter en brann i 2019 og er dimensjonert for vekst.   

– Sammen med Felleskjøpet skal vi kunne utvikle og produsere bærekraftige produkter som er etterspurt i markedet. Med investeringer i nye energieffektivt produksjonslinjer vil vi i første omgang lansere to nye produktområder allerede i 2023. Et arbeid som har pågått lenge, men som endelig kommer våre kunder til gode, sier administrerende direktør i Halla Petfood AB, Stefan Jern.