12.09.2025 | Felleskjøpet

– Jeg er stolt over å kunne føre arven videre og bidra med norsk mat av høy kvalitet, sier Sørli.

Bærekraft og dyrevelferd i sentrum

På Sørli gård driver Jens Ludvig økologisk eggproduksjon med 7 500 høner og total drift av 1100 dekar korn. Hønene har tilgang til både inne- og utearealer, og god dyrevelferd er en viktig del av drifta. Kornarealene blir ikke høstpløyd, jorda bearbeides skånsomt, og moderne maskiner med lave utslipp brukes aktivt for å redusere klimaavtrykket.

Engasjert og målbevisst

Juryen trekker fram at årets vinner har solid fagkunnskap, pågangsmot og en brennende tro på bærekraftig matproduksjon. Sørli har bygd nettverk, deltatt i forskningsprosjekter, og er en tydelig stemme for norsk landbruk.

– Jeg prøver alltid å framsnakke det å være bonde. Norge trenger oss, og jeg vil vise at det er mulig å satse, også som ung, sier han.

Aktiv i bygda og klare planer videre

Ved siden av gårdsdriften har Jens Ludvig vært aktiv i bygdeungdomslaget, samarbeidet med Sarpsborg Bondelag og deltatt på kurs og fagsamlinger. Han har planer om nytt korntørkeanlegg og bedre lagerløsninger for å videreutvikle gården.

Juryens begrunnelse

– Årets unge bonde 2025 utmerker seg med en tydelig visjon for framtida og en evne til å kombinere tradisjon med nyskaping. Han viser hvordan unge bønder kan inspirere både kollegaer og forbrukere. Med kunnskap, engasjement og kjærlighet til yrket viser Jens Ludvig Sørli vei for framtida, heter det i juryens begrunnelse.

Juryen for Årets unge bonde 2025

  • Jens Lippestad, styreleder i Felleskjøpet Agri
  • Sigrid Heringstad, leder i Norges Bygdeungdomslag
  • Hilde Stenhaug, sjef for bærekraftig landbruk og mat i McDonald’s Norge
  • Jørgen Andrisson Kvam og Thea Sandsengen, vinnere av Årets unge bonde 2024
  • Nils Kristen Sandtrøen, landbruks- og matminister

Om Årets unge bonde

Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet Agri og McDonald’s i Norge. Kåringen skal løfte fram unge, dyktige bønder som satser på bærekraftig matproduksjon og inspirerer andre til å velge landbruket som yrkesvei.