02.09.2014 | Felleskjøpet

De bør synes godt i mørket og i trafikken!

Synlighetstøy er for alle

Utvalget av varselklær, eller synlighetstøy som det også kalles, har økt i takt med bruken. Det finnes nå en rekke varselplagg for ulike behov, med ulike funksjoner, både for yrkesbruk og privat bruk.

Synlighetstøy er et klessegment som har hatt en vesentlig oppsving de siste årene. Lovpålagte påbud om bruk av synlighetstøy ved veiarbeid og på bygg- og anleggsplasser har i stor grad bidratt til dette, men også den vanlige forbruker har fått øynene opp for denne typen plagg. Varseltøy er nemlig ikke forbeholdt yrkesarbeideren – varselklær er for alle.

GARD - varseltøy til barn og voksen - vått eller kaldt

Felleskjøpets egne arbeidstøyskolleksjon, GARD, har blant annet et flott utvalg av synlighetstøy til barn. Plaggene har en flott passform og god bevegelighet, og er laget i akkurat de samme høykvalitetsmaterialene som GARD arbeidstøyet til voksne. Utvalget spenner seg fra varmedresser, fòrede jakker og bukser, til regntøy, og arbeidsklær som er "akkurat som pappas". Ved å la barna bruke synlighetstøy gir du dem, og deg selv, større sikkerhet ved å vite at de er godt synlig når de ferdes i mørket, og ved traffikerte områder.

Vær synlig i trafikken!

Det er viktig at barn er godt synlige i trafikken, men det er det også for voksne. Når vi er ute på en kveldstur, eller bare er ute og måker snø, er det viktig at vi synes godt. Dette både for vår egen del og for de rundt oss.

Synlighetstøy for yrkesbrukeren

GARD arbeidstøy har en rekke plagg med funksjoner som dekker de fleste slike behov og bruksområder, både i forede og uforede plagg. For yrkesbrukeren, som nok fremdeles er hovedforbrukeren av varselklær, er det viktig å vite at det finnes ulike synlighetsgrader innenfor standarden for synlighet, EN 471.

Synlighetsplagg deles inn i tre ulike klasser hvor klasse 3 er den høyst oppnåelige synlighetsgraden, og klasse 1 er den laveste (for bukser er høyeste synlighetsgrad klasse 2). Dette beregnes ut ifra hvor mye refleks og fluoriserende stoff et plagg består av. Hvilken klasse et plagg hører til skal stå spesifisert i plagget.

Alle synlighetsjakkene i GARD kolleksjonen er klasse 3, dvs. høyeste synlighetsgrad. Det anbefales dog på det sterkeste å også bruke sertifiserte bukser.

Tenk sikkerhet - sørg for at du er synlig!