24.05.2019 | Felleskjøpet

Med en god høytrykksspyler kan du i prinsippet vaske hele utsiden av huset, enten det er overflater av tre, stein eller dekorstein som trenger å friskes opp. Med varmt vann kombinert med høyt trykk og høy vannkapasitet kan en høytrykksspyler med riktig tilbehør løse alle slags rengjøringsproblemer. Det er det mest effektive verktøyet for å rengjøre flater utendørs, og dessuten er den enkel å bruke.

Effektivitet

Vanntrykket måles vanligvis i «bar» og vannkapasitet i «liter/time», der trykket bestemmer hvor kraftig strålen blir. I en vanlig hageslange er trykket vanligvis rundt 4 bar, og i en høytrykksspyler pleier det å ligge mellom 120–180 bar, avhengig av modellen. Ved å legge til vannkapasiteten, som beskriver hvor mye vann som sprutes ut av maskinen i løpet av en time, får man et ganske godt bilde av hvor kraftig maskinen er.

Tilbehør

Det finnes en mengde forskjellige tilbehør for høytrykksspylere. De vanligste er terrassevaskeren og forskjellige tilbehør for bilvask. Med riktig vaskemiddel i terrassevaskeren kan den effektivt fjerne smuss, oljeflekker og annen misfarging fra terrassen, samtidig som den er skånsom mot treet. Men ikke spyl terrassen med originalmunnstykket, da kan du skade og flise opp treet. Du bør også vurdere om du trenger en slangetrommel. 

Miljøvennlig valg

Når du skal investere i en høytrykksspyler, bør du ikke velge den billigste, men en god modell som varer lenge, av hensyn til miljøet. Husk dessuten at alle vaskemidler som brukes sammen med høytrykksspyleren, må være tilpasset utendørs bruk og være biologisk nedbrytbare.

Områder der det er lurt å bruke høytrykksspyler:

  • Terrasser
  • Husfasade
  • Grillrist
  • Hagemøbler
  • Belegningsstein