Begynn med vask av gulvet

Snø, is, regn og vind setter sine spor. Har du en platting full av skitt og mose er det lurt å la den få en grundig vask. Du kommer langt med en vanlig hageslange, bøtte, skrubb og litt husvask. Men ønsker du litt mer avansert utstyr, som gjør jobben enklere, kan du ta i bruk en høyttryksspyler og koble til en terrassevasker. Med en terrassevasker kan du enkelt styre trykket, slik at du tilpasser den underlaget. Dessuten gjør den jobben unna i en fei! Den vasker store overflater raskt og effektivt, uten å sprute.

Tips! Sørg alltid for å tilpasse utstyr og metode ut ifra hvilket materiale ditt gulv har. Noen flater tåler mer enn andre, og noen krever spesielle vaskemidler eller utstyr. For høyt trykk på høyttrykksspyleren på for eksempel tregulv kan gjøre det flisetet og ødelagt.


Når du først er i gang kan du like gjerne vaske hagemøbler, potter og krukker. Her gjør en bøtte med såpevann og hageslange susen.

Når bør du vaske?

Det frister selvsagt å ta vaskejobben i strålende sol, men det anbefales å vaske i overskyet vær, eller når det regner. I solen kan såpe og vann tørke raskt inn i treverket, og du rekker ikke å gjøre skrubbejobben skikkelig. Husk alltid å skylle godt. Kanskje det kan være smart med et par gummistøvler?

Siste finish

Når grovarbeidet er gjort kan det være fint med et ekstra strøk olje eller beis, også dette bør gjøres i overskyet vær. Men sørg for at gulvet er tørt først.

Til slutt kan du freshe opp med friske planter, blomster og pynt.

God fornøyelse!