13.03.2020 | Felleskjøpet

Endelig vår! Nå er det på tide å friske opp uteplassen slik at den er klar for mange lange sommerkvelder.

1. Begynn med å vaske gulvet

Snø, is, regn og vind setter sine spor. Har du en platting full av skitt og mose? Gi den en grundig vask. Du kommer langt med en vanlig hageslange, bøtte, skrubb og litt husvask. Felleskjøpet har også midler til utendørsvask. 

Men ønsker du litt mer avansert utstyr som gjør jobben enklere, bruk en høyttrykkspyler og koble til en terrassevasker. Da styrer du enkelt trykket, slik at du tilpasser den underlaget. Den vasker store overflater raskt og effektivt, uten å sprute.

2. Tilpass utstyr og metode ut ifra gulvmaterialet

Enkelte flater tåler mer enn andre, og enkelte krever spesielle vaskemidler eller utstyr. For høyt trykk på høyttrykksspyleren på for eksempel tregulv kan gjøre den flisete og ødelagt. Når du først er i gang, kan du like gjerne vaske hagemøbler, potter og krukker. Her gjør en bøtte med såpevann og hageslange susen.

3. Se an været når du vasker

Det frister selvsagt å ta vaskejobben i strålende sol, men det anbefales å vaske i overskyet vær, eller når det regner. I solen kan såpe og vann tørke raskt inn i treverket, og du rekker ikke å gjøre skrubbejobben skikkelig. Husk alltid å skylle godt. Kanskje det kan være smart med et par gummistøvler?

4. Siste finish for å få uteplassen fin

Når grovarbeidet er gjort kan det være fint med et ekstra strøk olje eller beis, også dette bør gjøres i overskyet vær. Men sørg for at gulvet er tørt først.Til slutt kan du freshe opp med friske planter, blomster og pynt. Eller hva med en ny levegg?

Her finner du ulike produkter for å gjøre det lunt og hyggelig på uteplassen. 

Finn solskjerming som parasoller og markiser for å slappe av i skyggen.