Drømmen for mange hageeiere er å ha en grønn og frisk plen uten å løfte en finger. Det kan realiseres med en robotklipper. Den lille hjelperen har slått til for alvor hos norske hageeiere, og salget øker for hver sesong. Flere opplever fordelene med en maskin som er lydløs og selvgående, det hele mens du bruker tiden på hyggeligere ting enn å klippe plenen. Her ser du hele utvalget vårt av robotklippere. 

En av mange fordeler med en robotklipper er at den klipper gresset fra alle kanter. Det bidrar til at gressplenen på sikt blir friskere, tettere og grønnere. Det fine avklippet blir liggende mellom gresstråene som naturlig gjødsel for plenen. Det betyr at du trenger mindre tilsetting av ekstra næring. Etter hvert blir plenen helt perfekt.

En ting du må tenke gjennom før du skaffer en robotklipper er hvor stor gresspenen er. En klassisk feil er å kjøpe en robotklipper som klarer akkurat det arealet du har hjemme på plenen. Velg en robotklipper som har større kapasitet enn arealet på din plen. Da slipper den å gå hele tiden, og du sparer både energi og levetid på maskinen. For at gressplenen skal vokse optimalt trenger den hvile fra klippingen minst et par dager i uken.

Installering av robotklipper

Selve installeringen av robotklipperen krever litt planlegging. Det er også noen sikkerhetsfaktorer du skal tenke på. I verste fall kan det bli kostbart hvis installeringen ikke er riktig utført. Når du kjøper en robotklipper hos Felleskjøpet kan du få hjelp av oss. Det er en service vi gir til våre kunder.

– Vi ser økt etterspørsel etter denne typen tjenester, og vi vet det kan være noen utfordringer med selve installasjonen. Derfor ønsker vi å bidra til en trygg og sikker installering for våre kunder, sier Johan Lindqvist, ansvarlig hos Felleskjøpet.

Det viktigste når man installerer robotklipperen er å sørge for at kanttråden blir korrekt planlagt og nedgravd så maskinen kan jobbe så godt som mulig, slik at klipperesultatet blir optimalt. Tross nøye planlegging finnes det alltid deler av gressplenen robotklipperen vil ha problemer med å dekke, for eksempel rundt trær og gangstier i hagen. Det kan være lurt å ha en gresstrimmer til å ta unna de vanskelige stedene.

–     Når vi kommer ut og installerer, sørger vi for at maskinen får optimale forhold å jobbe under. Våre servicefolk vet hvor de skal legge kanttråden slik at robotklipperen kommer til på de fleste stedene.

Få en frisk, grønn og tett plen

Når vi klipper plenen manuelt går vi gjerne i et fast mønster frem og tilbake. Robotklipperen går mer tilfeldig rundt og klipper stråene fra alle kanter. Det bidrar til at gressplenen på sikt blir friskere, tettere og grønnere. Klipperen vet selv når det er på tide å lade batteriene, og da tar den seg selv frem til ladestasjonen og får seg en velfortjent hvil.

Hvordan gjøres selve installasjonen?

Det eneste du må forberede er å rydde hagen for ting og tang som kan skade robotklipperen. Deretter må dere finne ut hvor selve ladestasjonen skal plasseres. Det bør helst være et sted i hagen som er beskyttet fra direkte sollys. Da holder batteriene lengre. Ladestasjonen må være i nærheten av strømuttak. Felleskjøpets servicefolk bruker en maskin til å grave ned selve tråden i bakken.

–     Fordelen med å grave ned tråden er at den bør beskyttes mot skader. Hvis du treffer kabelen med en gresstrimmer blir den ødelagt.

Når kabelen er på plass og koblingen til ladestasjonen er klar, kjører vi en test av alle funksjoner og programmerer hvordan roboten skal klippe.

Få hjelp til å installere robotklipperen

Robotklipperen beveger seg i et tilfeldig mønster innenfor området og finner selv veien tilbake til ladestasjonen når batteriene trenger påfyll. Har du en stor gressplen kan man programmere roboten til å ta snarveier når den skal lades. Det er et knep ikke alle kjenner til.

– Vi programmerer roboten så den tar den korteste veien til ladestasjonen. Det innebærer blant annet mindre slitasje og lengre levetid.

Du kan kjøpe installasjon på nett inntil 1000m2 og inntil 3000m2. Dette er inkludert:

  • Gjennomgang av eiendommen sammen med deg før installasjon
  • Installasjon av robotklipper og ladestasjon, samt klipperens medfølgende kanttråd, skjøter og plugger • programmering av robotklipperen
  • Kort gjennomgang av brukermanual og riktig bruk
  • Test av produktet sammen med deg

– Kundene er ikke bare ute etter en robotklipper. De kjøper en pen og problemfri gressplen. En de kan nyte friheten på fremfor å klippe, sier Johan Lindqvist.

Fire tips:

  • Planlegg nøye før du installerer robotklipper.
  • Plassering av kanttråden rundt plenen er den viktigste delen av installsajonen for å få optimal klippeytelse.
  • Roboten tar seg selv frem til ladestasjonen ved hjelp av en guideslynge.
  • Knivene på roboten bør byttes regelmessig. Da får du friskere gress og batteriene holder lengre.