17.09.2019 | Felleskjøpet

Etter en tørr sommer begynner vegetasjonen så smått å komme seg igjen. På sensommer og tidlig høst passer det godt å plante barrotstrær og -busker, for eksempel hekkplanter. Du kan plante dem så lenge det er mulig å grave i jorden. Dermed får plantene et forsprang til våren. Du kan også sette høstløk. 

Hvor sent kan man plante?

Fra og med slutten av august og en måned fremover er det fint å plante bartrær. Står bartrærne allerede på plass i hagen, kan du beskjære dem nå. Unntaket er gran, som beskjæres i juni–juli når årsskuddene er ferdigvokst. Få flere tips på temasiden Alt om beskjæring

Andre planter som er fine å plante i september, er busker, roser, stauder og trær. Dette er også den beste tiden for å plante barrotspeoner. De skal settes grunt, bare 5–-6 cm dypt i leireholdig, men godt drenert og gjerne kalkholdig jord. Bedet bør være 40 cm dypt, men husk å planlegge godt – peoner nekter ofte å blomstre året etter flytting.

Ikke glem å gjødsle

Høstgjødsle gress og rabatter med organisk basert gjødsel, som er spesielt tilpasset klimaet på sensommeren og høsten. Besøk hagesenteret hos din lokale Felleskjøpet.