Gresstrimmeren kommer til på smale områder som rundt pallekarmer og langs hageganger. En god gresstrimmer er et nødvendig verktøy som raskt tar seg av detaljene.

Uansett om du har høyt gress på åpne flater eller noen strå som  robotgressklipperen ikke når frem til, fikser gresstrimmeren jobben. Gresstrimmere kommer i flere størrelser og typer, for eksempel batteridrevne, bensindrevne eller elektriske. Det finnes også flere smarte tilbehør som trimmerhoder, trimmertråd, trimmertrådspoler og bæresele. Vi hjelper deg med å finne den modellen som passer best til akkurat dine behov.

Batteridrevet gresstrimmer

En batteridrevet gresstrimmer er det mest moderne alternativet. Den er fullstendig ledningsløs, gir stor bevegelsesfrihet og er veldig enkel å bruke. Med batteri behøver du ikke å bekymre deg for å ødelegge ledningen eller lure på om du har stikkontakter nærme nok. Etter bruk er det dessuten enkelt å lade opp batteriet og være klar til neste gang. Vil du ha både friheten ved en batteridrevet gresstrimmer og samtidig ubegrenset levetid med kabel, kan modellen Ryobi One+ være den rette for deg.

Bensindrevet gresstrimmer

Til middels store eller store hager som ligger et stykke fra hus og stikkontakter, passer en bensindrevet gresstrimmer godt. Med en bensindrevet gresstrimmer behøver du ikke tenke på verken ledninger eller batterilading. En gresstrimmer som går på bensin, har lang brukstid og er så kraftig at den passer til tyngre ryddearbeid.

Elektrisk gresstrimmer

Elektriske gresstrimmere er den vanligste typen trimmer. De passer godt hvis du har mindre eller mellomstor hage som ligger relativt nær huset. Siden du trenger en stikkontakt i nærheten, passeelektriske gresstrimmere til litt mindre områder. En elektrisk gresstrimmer har lang brukstid og behøver ikke batterilading eller påfyll av drivstoff. Dessuten har den lav vekt og er enkel både å oppbevare og transportere.

HUSK

Når du arbeider med gresstrimmere, er det viktig at du er beskyttet og sikret med riktig utstyr og tilbehør. Husk derfor å kjøpe følgende:

Trimmertråd
Arbeidshansker
Verneklær
Hørselvern