29.05.2024 | Victoria Bøhn Lund, Produktsjef Svin og Fjørfe

Første episode ut omhandler vask og desinfeksjon av kyllinghus. Her får du høre Fagleder fjørfe i Felleskjøpet Rogaland Agder Sverre Vanvik som har besøk av Gorm Sanson fra Felleskjøpet Fôrutvikling og kyllingbonde Eirik Voll. De deler gode erfaringer og kunnskap rundt hvordan en gjennomfører en god vask og desinfeksjon etter endt kyllinginnsett. Et rent og tørt hus legger grunnlaget for et godt resultat i neste slaktekyllinginnsett.

Prøver nye kanaler

Podcastformatet er prøvd på medlemssiden i Felleskjøpet tidligere, men er nytt for kraftfôr. 
Gjennom podcasten ønsker vi å prøve ut en ny informasjonskanal for å nå ut til kundene våre. Vi vet at fjørfeprodusentene har travle arbeidshverdager, med annen jobb utenom fjørfehuset enten på gården eller på annen arbeidsplass. En podcast gjør det mulig for bonden å oppdatere sin kunnskap mens hun er på farten.

Podcasten kan du lytte til i bilen eller i traktoren.

Å spille inn podcast var både uvant og moro, sier Sverre Vanvik. -Selv om podcast er et godt etablert konsept i dag var det første gang for oss. Vi er fornøyde med resultatet av første innspilling, og øvelse gjør mester. Vi hadde god erfaring med kombinasjonen av å ha både en kyllingprodusent, veterinær og fagrådgiver i podcasten. Vår kunnskap utfylte hverandre og praten fløt fint, forteller han videre.

Flere episoder i planlegging

Målet med Felleskjøpet Kromatpodden er å få anvendt kunnskap ut til våre kraftfôrkunder slik at dere har de beste forutsetninger for å oppnå gode resultater i deres produksjon. Vi vil snakke om temaer som berører både kjøtt- og eggproduksjon.

Neste podcastepisode er under arbeid og vil slippes så snart den er klar. Har du forslag til hvilke tema du ønsker å høre om i framtiden kan du melde inn dette via din salgs- og fagkonsulent.

Lytt der du vanligvis hører podcast

Podcasten kan høres der du vanligvis lytter til podcaster, for eksempel.eks på Spotify eller podcast-appen på Iphone. Eksempel på podcast-apper du kan laste ned for Android-mobiler er Google podcasts, Podcast Addict og Acast-Podcast Player. Du skriver inn podcastnavnet «Felleskjøpet Kromatpodden» for å komme i gang.   
Nå som vi går inn i sommeren egner podcasten seg ypperlig til å ha på øret mens du sitter i traktoren. God lytt!