22.01.2024 | Felleskjøpet

Både med hensyn til smittepress og dyrevelferd, men også rent arbeidsmessig for å avlaste i ei travel tid. Da er det god hjelp å benytte et kraftfôr som er tilpasset dette.

Formel Grov har en ekstra stor pellets, slik at den er velegnet for fôring direkte på marka. Den store pelletsen løser seg ikke opp like raskt som vanlig pellets, dette gir mindre svinn. Mange erfarer også at denne pelltesen «klinger» mer i bøtta – og gjør jobben med å lokke til seg dyra lettere. Ved våte og opptråkkede forhold anbefaler vi å flytte på fôringsplassene.

Vi erfarer at noen dyr trenger litt tid til tilvenning på grunn av den store pelletsen, men de venner seg fort og spiser det godt. Næringsverdier i den er omtrent som vanlig Formel Sau. Storfe bør alltid supplere med Pluss Saltstein Grå, til sau anbefaler vi Pluss Saltstein Hvit. Husk alltid ekstra vitaminer og mineraler når kraftfôrmengden er lav.

NB!! Vi ønsker ikke at denne varen skal lagres over sommeren, da vi har erfart at dette øker risiko for mugg. Holdbarhet er dermed redusert på denne produksjon i forhold til normal pellets. Vi kommer tilbake med høst-bestilling senere.

Sesongvare åpen for bestilling

Formel Grov kan nå bestilles for vårsesongen frem til 2 mai. Vær oppmerksom på at denne leveres som sesongvare og det må derfor påberegnes ekstra leveringstid. Leveres fra uke 10. Vi anbefaler ikke å lagre Formel Grov over sommeren, men det åpnes for ny sesongbestilling til høsten.

Formel Grov må bestilles via butikk eller Kundeservice 72 50 50 50