21.09.2023 | Felleskjøpet

Det kan også være andre grunner til å bytte, som for eksempel at man får hver 7. sekk gratis med Appetitt og Labb.

Når skifter man hundemat på grunn av dyrets alder?

En hund er voksen når den er ca. 1 år gammel. For store raser er det vanligvis nødvendig å gå på valpefôr litt lengre enn for små- og mellomstore raser. Når du kjøper fôr må du passe på at du kjøper et fôr som er tilpasset størrelsen på hunden din. Dette står på fôrsekken.

På generell basis kan vi si at store hunder bytter til seniorfôr når de er ca. 6 år gamle, og for små- og mellomstore raser bytter de ved ca 7 års alder. Det viktigste er at du følger med på når hunden viser tegn til aldring, som kan skje både før og etter anvist tid.

Når bør man skifte fôr med det samme?

- Kun når veterinæren anbefaler det av akutte helsemessige årsaker. I disse tilfellene skal man gå fullstendig over til det nye fôret. Dette kan gå uproblematisk for seg, og hunden din kan ha veldig godt av det.

Slik gjør du

Å gå fra et fôr til et annet er ikke vanskelig, så lenge du gjør det gradvis og tar tiden til hjelp. Fôrbyttet tar vanligvis 1-2 uker, men det kan også ta enda lengre tid hvis du har en kresen hund.

Du skal gradvis blande sammen det nye fôret sammen med det gamle:

  • dag 1 og 2: 25 % nytt fôr, 75 % gammelt fôr
  • dag 3 til 4: 50 % nytt fôr, 50 % gammelt fôr
  • dag 5 til 6: 75 % nytt fôr, 25 % gammelt fôr
  • dag 7 skal alt fôret være av den nye typen

Dette skal du følge med på

Avføringen: Hvis den endrer seg kan dette bety at du bør bruke lengre tid på hvert enkelt steg. Opplever hunden diaré, bør du kontakte veterinær og vurdere å avbryte. Løs mage betyr ikke automatisk at det er fare på ferde, men diaré over tid må tas alvorlig.

Hunder med sensitiv mage

Bruk lang tid på hvert enkelt steg og vurder å gjøre overgangen enda mer gradvis. Kontakt gjerne veterinær for rådgivning.