13.05.2024 | Felleskjøpet

Kan vi la hunden være hjemme?

17. mai er en festdag med parader, korpsmusikk og salutter, og for en hund kan dette fort bli overveldende.

Tegn på en stresset hund: Typiske tegn inkluderer pesing, rastløshet, klengete oppførsel, skvettenhet eller passivitet. Noen hunder kan til og med knurre som tegn på mistrivsel.

 

Små hunder er spesielt utsatt i store folkemengder og kan lett bli tråkket på, og høye lyder fra korps eller salutter kan skremme hunder i alle størrelser slik at den stikker av.

Dersom du velger å ha med hunden på feriringen er det fint om man prøver å holde avstand til de største folkemengdene og sørger for at hunden har tilgang til vann og kan oppholde seg i skyggen hvis det er varmt.

Unngå å kle opp hunden

Mange synes det er søtt å kle opp hundene i festdrakter, men dette bør unngås hvis det er varmt eller hunden ikke er vant med det. Pass på at hunden ikke kan svelge deler av kostymet, som sløyfer eller bjeller.

Forebygg med en god start

En god måte å forberede hunden på den store dagen er å starte med en lang tur slik at den er roligere og har fått ut litt energi før de store begivenhetene setter i gang. Om du kan engasjere hunden med mentale utfordringer som hundespill eller sporingsaktiviteter, vil dette hjelpe til med å holde hunden rolig.

Husk at din egen ro kan påvirke hunden, så prøv å hold deg rolig også om det skjer noe brått eller uventet.

Tips: Det kan være fint å venne hunden til høye lyder fra den er valp, for det kan gjøre store dager som 17. mai og nyttårsaften lettere å håndtere.

 

Festmat

Det kan være fristende å dele festmaten med hunden, men mat som is, kaker og grillmat kan gjøre hunden dårlig, og store mengder med «ny» mat er ikke noe godt for magen når det i tillegg skjer mye i omgivelsene dere allerede er i.

Vi anbefaler heller at man gir hunden vanlig hundemat og godbiter som dere pleier å benytte. For mer informasjon om hundens kosthold, kan du lese mer her.

Og hva gjør vi med katten på 17. mai?

Katter kan også finne dagen stressende, spesielt hvis de bor i sentrale områder.

Vi anbefaler at man holder katten inne denne dagen, og sørge for at den har tilgang til leker og et tilbaketrukket sted. Katteleker er fint for aktivisering uansett hvilken dag det er, og vi har et godt utvalg her.  

Og som tidligere nevnt for hunder, så er det smart å unngå deling av grillmat og godsaker beregnet for oss på to ben med de som går på alle fire.

Ved å følge disse tipsene kan du hjelpe våre firbente kjæledyr med å få en fin 17. mai-feiring. La oss gjøre nasjonaldagen trygg og behagelig for alle familiemedlemmer, enten de har to eller fire ben!