08.02.2022 | Felleskjøpet

Mange ønsker seg en hund, og mange ønsker seg gjerne en hund som røyter lite. Kanskje ett eller flere familiemedlemmer er allergiske mot hund, eller man ønsker å bruke minst mulig tid på å støvsuge hjemme, eller kanskje man bare elsker denne type hunder. Uansett hvorfor, bør man være obs på at slike hunder ofte trenger mer stell og pleie enn hunderaser som feller pelsen sin naturlig.

Hund som ikke røyter mye

Skal du skaffe deg en hund som røyter lite, bør du være forberedt på å sette av tid til pelsstell. Dette er fordi hundepelser som ikke skiftes naturlig, bør vedlikeholdes for å unngå hudskader eller vonde pelsfloker.

Hvor ofte man skal vaske, klippe og børste en “røytefri” hundepels er ulikt fra rase til rase. Forhør deg derfor med oppdretteren av den aktuelle hunderasen du er ute etter, eller kontakt en hundefrisør for tips til vedlikehold av hundepels.

Her finner du pleieutstyr til ulikt type pelsstell i Felleskjøpets nettbutikk.

Tenk på pelsen når du velger hundefôr

Start med å undersøke hvilke typer fôr din hund bør spise for å få dekket sine behov. En svært aktiv brukshund trenger et fôr med mye energi, og en valp trenger et fôr som tilfører god næring mens den vokser. Kort sagt, hunder er forskjellige- likevel har de én fellesnevner - hundene som har det godt på innsiden, gjenspeiler det gjerne på utsiden.

Hunder som ikke røyter noe særlig, klarer seg normalt sett godt med vanlig hundefôr for voksne hunder. Er din hund derimot noe “pjusk” i pelsen, kan du forsøke å gi hunden fôr med egenskaper som er godt for pelsen, se Felleskjøpets utvalg og anbefalinger av fôr her. Dette hundefôret er også godt egnet til utstillingshunder.

Gode effekter av et næringsrikt fôr til din hund kan være:

  • Styrket hudbarriere
  • Mindre røyting
  • Mer glans i pels
  • Bedre og mer pels

Vær oppmerksom på at det nødvendigvis ikke er fôret som er årsaken til dårlig pels, for det kan være andre årsaker. Ta kontakt med veterinær om du mistenker at hunden din ikke er i form.

I nettbutikken vår finner du detaljert informasjon om hver enkelt fôrtype fra våre leverandører og våre egne fôreksperter som jobber med å utvikle fôr til kjæledyr, slik at du kan gjøre dine vurderinger basert på hundens behov.

Her finner du blant annet informasjon om:

  • Hvor mange måltider hunden bør spise
  • Hvor store porsjoner hunden bør spise
  • Hvilke proteinkilder fôret er basert på

Les mer om valg av hundefôr her: Slik velger du riktig hundefôr