26.01.2021 | Felleskjøpet

Hundehygiene – stell pelsen med hundeshampoo

En mild og uparfymert hundeshampoo holder pelsen ren, samtidig som den er skånsom mot hundens, og spesielt valpens, sensitive hud. Aloe vera-produkter er bra for sensitive hunder og valper. De lindrer kløe, er parfymefrie og mykgjørende. Bruk gjerne en svamp for å massere opp et skum i stedet for å helle sjampo rett på pelsen. Litt balsam etter vasken gjør pelsen myk, skinnende og lett å børste. Balsam med vitamin B5 har en reparerende og fuktighetsgivende effekt, motvirker floker og gir et beskyttende lag på pelsen.

Munnhygiene er viktig - bruk tannbørste og gel

Vær nøye med hundens munnhygiene. Puss tennene regelmessig med en tannbørste som passer nettopp din firbente venn. En dobbelbørste gjør det enklere å komme til overalt. En tannpleiegel som fjerner og beskytter mot plakk og tannstein samtidig som den frisker opp hundens ånde kan vær et godt supplement til pussingen. Et munnvann som gis med drikkevannet minsker også risikoen for plakk og dårlig ånde.

Gjør hundens øyne og ører rene

Rengjør hundens ører med en god ørerens som forsiktig løser opp voks i de ytre ørene og er skånsom mot huden. En øyerens hjelper øynenes egne selvrensende mekanismer med å holde dem fri for smuss og støv.

Sørg for godt verktøy til hundepleie

Velg en tang eller saks for klør med ergonomisk design. Tenk på at øre- og ansiktssakser skal ha butt spiss for å minske risikoen for skader. Bruk en uttynningssaks dersom pelsen må tynnes ut. Husk at tenger og sakser blir slitt, så vær oppmerksom på om de blir sløve og må byttes ut.

Ulik pels krever ulikt stell

  • For pelstyper med tykk underpels kan det være behov for en trimmekniv.
  • Er pelsen veldig flokete, kan det være lurt å la en flokekam gjøre grovarbeidet – ellers grer du bare gjennom med kam eller børste.
  • Velg kam til korthårede hunder som boxer og pinscher.
  • En karde er egnet for mellomhårede hunder som golden retriever og cocker spaniel.