28.08.2014 | Felleskjøpet

Pelsen bør pleies hver dag slik at man unngår at den floker seg for mye. Dess skjeldnere man børster dess mer floker vil pelsen få. Bruk en grov kam som kommer godt ned i pelsen og børst til du kjenner at kammen kan gå lett gjennom pelsen. Bruk en børste til å fjerne møkk og støv fra pelsen. Dette vil sørge for at pelsen holder seg blank.

Klipp av langhåret hund

Det varierer om hunder med langhåret pels skal klippes, trimmes eller ingen av delen. Vi anbefaler derfor at du spør oppdretter eller hundefrisør om hva som er riktig for din hunderase.

Bading av hunder med lang pels

Hunden kan bades en gang i måneden evt oftere dersom det er behov for det. For at pelsen ikke skal bli tørr bør den bli behandlet med oljekur jevnlig. Velg en mild sjampo dersom du bader hunden din ofte slik at ikke pelsen tørker ut. Vær forsiktig ved bruk av føner da dette også kan bidra til å tørke ut pelsen.

Nyttig å vite

Langhårete hunder er langhårete også under potene. Dersom håret mellom tredeputene er for langt vil snø, salt, blader og småstein sette seg fast mellom tredeputene. Dette kan føre til at hunden blir sår på potene, og du burde derfor investere i en potesaks slik at du kan klippe hårene mellom disse.

På Felleskjøpet får du kjøpt alt du trenger for riktig pleie av pelsen til din hund. Tips om stell av andre typer pels finner du her.