28.08.2014 | Felleskjøpet

Til hverdagspleien bør det brukes en karde og en grov kam for å holde pelsen myk. Det er viktig at man ikke bare grer i det øverste pelslaget. Pelsen er veldig tett så det kan være lurt å dele inn i mindre partier og børste et lite stykke om gangen. Pass på å ikke trekke for mye i huden. Når du børster en krøllete og tjukk pels, skal du børste med små, korte bevegelser.

Klipping av rasktvoksende pels på hund

Hunden skal klippes hver andre eller tredje måned, alt etter hvor raskt pelsen vokser.

Bading

En hund som har klippet pels kan godt bade en gang i måneden men vær nøye med å børste pelsen ordentlig før badet. Det er viktig at denne pelstypen blir tørket ordentlig for eksempel ved bruk av hårføner. Tilvenning til hårføner må skje fra hunden er liten. Pass på å holde god avstand mellom føner og hund så hunden ikke brenner seg.

Nyttig å vite

Det kan skje at hundepelsen blir så stygg og flokete at det er helt umulig å børste den. I såfall bør man gå til hundefrisør og få hunden klippet. Pelsen vil vokse ut igjen, og den vil ikke ta skade av behandlingen. Det finnes også et utvalg av "spraybalsam" som pleier pelsen og gjør den lettere å børste.

På Felleskjøpet får du kjøpt alt du trenger for riktig pleie av pelsen til din hund. Tips om stell av andre typer pels finner du her.