28.08.2014 | Felleskjøpet

For en strihåret hundepels kan det være tilstrekkelig å trekke en grov kam gjennom pelsen et par ganger i uka, men har hunden skjegg bør dette stelles daglig da det lett kan samle seg matrester og lignende i skjegget til hunden.

Noen hunderaser, som for eksempel westier og skotter, har i tillegg bukhår og hår på bena. En hundekarde kan brukes til å fjerne møkk i de lange hårene som lett floker seg. En omgang med hundekarde er også godt for resten av pelsen i tillegg til gjennomgreing med kam.

Trimming av strihåret pels

Pelsen på en strihåret hund skal trimmes regelmessig. Trimming innebærer at en trekker de døde dekkhårene ut slik at den nye underpelsen kommer frem. Hvis en hund ikke blir trimmet vil de nye hårene ikke komme frem, og hunden vil få et lite velpleiet utseende i tillegg til at den vil få kløe og dermed prøve å klore de døde hårene vekk selv. Pelsen vil og miste sine vann- og smussavstøtende egenskaper.
Seks til åtte uker etter trimmingen er det lurt å ettertrimme de strie hårene. Slik fjernes den overflødige underpelsen og hunden sitter igjen med den nye, strie pelsen. Hvor ofte en strihåret hund skal trimmes varierer, men cirka hver fjerde/femte måned bør en gå til hundefrisøren.

Strihårete hunder skal helst ikke bades

Strihårete hunder skal helst ikke bades fordi det fjerner pelsens vann- og smussavstøtende egenskaper. Men det finnes spesielle sjampoer til strihåret hund hvis bad er påkrevet. Hvis man bader en strihårete hund skal man vente fjorten dager før den kan trimmes. En strihåret hund kan skylles med vann, men er pelsen full av jord og møkk er det vel så lurt å vente til den har tørket og så børste skitten ut.

Nyttig å vite

Pelsen til en strihåret hund mister sitt strie særpreg og sine gode egenskaper dersom den blir klippet. Noen strihårete hunder er fra naturens side utstyrt med en myk pels, det kan da være ubehagelig for hunden å bli trimmet. I slike tilfeller er klipping løsningen.

På Felleskjøpet får du kjøpt alt du trenger for riktig pleie av pelsen til din hund.