14.03.2017 | Felleskjøpet

Hundekjørerens tips:

Begynn med å lære av andre ved å jobbe som handler

Det å være handler for en hundekjører kan være en variert jobb som krever mye innsats. Alt fra å kose med valper hjemme i hundegården til å være med på løp. Mange handlere jobber frivillig, eller for kost og losji.

Tren unghunder for andre

Å trene unghunder for andre er en god måte å få erfaring med innkjøring av hunder på. Det å bygge opp et eget spann tar tid, så om du har et ønske om å kjøre flere hunder i hverdagen er dette lurt. Å kjøre inn andres hunder er ikke for hvem som helst, så du må bygge tillit over tid til den du kjører hunder for. Den harde jobben belønnes med mange fantastiske timer på sleden, masse erfaring - og du får kanskje en av hundene som betaling.

Detaljer er det viktig å være opptatt av fra begynnelsen

Spesielt må du lære deg å se hvordan hundene løper, for å oppdage eventuelle skader så tidlig som mulig. Hele spannet til Ola får jevnlig massasje, og blir sjekket av kiropraktor.

Bygg gode rutiner med rett fôring på rett sted

Det er viktig for at hundene skal kunne yte maksimalt og restituere seg fort.

Nyt opplevelsene, ikke tenk penger

Det å satse på hundekjøring er ikke noe å bli rik på penger av - men du blir garantert rik på opplevelser. 

Mer om Appetitt-ambassadør Ola Brennodden Sunde: 

Ola fôrer hundene sine med Appetitt hundefôr, og er en flott ambassadør. Han har flere meritter på listen: I 2008 vant Ola Femund400, i 2016 ble han årets rookie på det lange Finnmarksløpet og i år vant han Femund400 igjen. Han kom i mål med et fulltallig spann som var pigge og klare for å løpe mer. Ola sier selv at han brukte løpet for å teste formen før Finnmarksløpet, så han syns det var godt å se at opplegget han hadde planlagt for løpet funket.

Vi krysser fingrene for et godt resultat for Ola i Finnmarksløpet i år også.