24.03.2020 | Camilla Mellemstrand

I 2019 vant Thomas Wærner både Finnmarksløpet og Femundsløpet. Forrige uke toppet han den prestasjonen med å ta en suveren seier i verdens tøffeste hundesledeløp, det 1600 kilometer lange Iditarod-løpet i Alaska.

Fôrer med Appetitt

Thomas Wærner fôrer hundene sine med Appetitt fra Felleskjøpet og har samarbeidet med Felleskjøpet om utvikling av kjæledyrsfôr i mange år. Vinnerfôret inneholder blant annet kylling, laks og krill.

Ifølge mesteren er det tre bud som gjelder når man skal vinne et hundeløp: Du må behandle hundene bra, fôre dem godt og trene dem riktig.

-Hundene mine er toppidrettsutøvere, og riktig ernæring er en av de aller viktigste forutsetningene for at de skal kunne prestere optimalt. Hver hund bruker rundt 10 000 kalorier om dagen under et tøft løp. Det er derfor svært viktig å få hundene til å spise de kaloriene de trenger. Næringsrikt og smakelig fôr er helt essensielt, fortalte mesteren på et frokostseminar tidligere i år.

Stolt av samarbeidet

Salgsdirektør for kjæledyrsfôr i Felleskjøpet Agri, Endre Guriby, er stolt av samarbeidet med mesteren.

-Vi er imponerte over prestasjonen til Thomas og hundene. Dette er virkelig toppidrettsutøvere i verdensklasse, og vi er stolte over at de bruker vårt fôr. Thomas er spesielt god på å sette sammen spann og sørge for at hundene er fornøyde hele veien. At han oppnår slike prestasjoner nettopp ved å sette god dyrevelferd i høysetet er en av årsakene til at vi er så stolte av å samarbeide med ham, sier Guriby.

Disse hundene er ekstremsportutøvere, er dette fôret relevant for hundeiere med en liten puddel på Frogner i Oslo eller en gårdshund i Trøndelag?

-Ja, absolutt. Vi har et bredt sortiment som er tilpasset alle raser fra valpestadiet til senior. Fôret er produsert på Felleskjøpets kraftfôrfabrikk på Vaksdal utenfor Bergen og har høy andel norske råvarer, noe som gjør fôret bærekraftig og miljøvennlig, sier Guriby.

Ser vårt utvalg av Appetitt hundefôr her.

Visste du at du kan kan bestille hundefôr på nett og få det levert hjem? Les mer her.

Thomas Wærner