Bentonittleire, cellulose, kisel eller kattesand av mais og hvete? Alternativene er mange når du skal velge kattesand og kattestrø til katten din.

God hygiene er alfa og omega

Først noen generelle ønsker fra kattene selv. Ettersom katter er renslige dyr, vil de ha et kattetoalett som er rent. Pass på at du alltid har 5–6 centimeter sand i doen. Sjekk toalettet hver dag og fjern eventuell avføring og klumper. Bytt ut all sand annenhver uke med ren og ny sand. 

Ønsker du å bytte til en ny type kattesand, kan det være en god idé å gå over til den nye sanden sakte, men sikkert. Bland først ut den nye sanden med sanden katten din er vant med i noen uker, før du går over til kun den nye sanden.

Den beste kattesanden for din katt

Har du flere katter i hjemmet anbefales en kattesand av naturlig bentonittleire. Den absorberer lukt veldig godt og etterlater seg fine klumper som er enkle å fjerne. Four Friends er en prisgunstig kattesand. Den er av bentonittleire og er myk og fin for kattens poter. Kattesanden fra Ever Clean er også av bentonittleire og av høy kvalitet.

Miljøvennlig kattesand

Ønsker du et miljøvennlig alternativ? Da har Eco Cane en kattesand helt fri for kjemikalier. I tillegg er den 100 prosent fornybar. Den nesten støvfrie kattesanden kan absorbere opptil 800 prosent av sin egen vekt, noe som gjør at den veldig effektivt kapsler inn lukt. Det er mye mer enn andre populære strø som er på markedet i dag. En pose på 5,8 liter rekker i hele 45 dager for en katt på ca 5 kg.

Kattesand for sensitive katter

Er katten din sensitiv eller allergisk, bør du velge et kattestrø basert på korn. Foruten fine klumper og absorberingsevne, er kattesand av korn dessuten komposterbart, som er både skånsomt for katten din og miljøvennlig. Velg riktig kattesand, og du får en fornøyd katt.