06.12.2021 | Felleskjøpet

Skal du kjøpe julegave til katten din eller noe andres katt? Før du kjøper kan det være lurt å vite noe om kattens preferanser, allergier og størrelse hvis du skal kjøpe utstyr.

Leker til katten

Det finnes et hav av leker til katt. Leker hvor katten er sysselsatt alene, leker dere kan bruke sammen og leker som gir viktig hjernetrim. Velg mellom viftepinner, lekemus, laserleker, elektriske leker og leker med kattemynte, som katter elsker.

Kloremøbel- et must til enhver katt

Det er helt naturlig at katten kvesser klørne. Med et klorebrett eller kloremøbel vil du unngå at det går utover møblene dine. Her er utvalget stort. Alt fra diskre klorebrett til større møbler med huler, brett og lekesnor, i alle mulige farger og materialer.

Utstyr til katt

Utstyr er nyttig for både eier og katt. Gode tips er en myk katteseng- eller hule, mat- og drikkeskåler, sele eller halsbånd med refleksdetaljer, transportbur, kattegress (slik sparer du plantene dine!) og drikkefontene. Drikkefontener er en ypperlig måte å få katten til å drikke mer. Katter liker nemlig at vann beveger seg.

Mat og godt

Katter setter også pris på et godt julemåltid. Hva med en deilig porsjon våtfôr? Her finnes det mange ulike smaker. Noen katter er litt kresne og foretrekker bestemte merker eller smaker, så her kan det være en fordel å kjenne kattens preferanser. Godbiter og myke sticks kan heller ikke slå feil.