21.04.2017 | Felleskjøpet

Nyheten Farmer setter fokus på kvalitet

FARMER er en ny serie fôr til kanin og marsvin. Fôret består av norske råvarer med høy ernæringsmessig kvalitet. Råvarer og ferdigfôr (pellets) blir stadig testet med hensyn til næringsverdi. Når du velger FARMER kan du være trygg på at du får et kvalitetsfôr som dekker dyrenes ernæringsmessige behov, og som utvikles og forbedres i takt med ny viten.

 

Riktig ernæring for god helse og livskvalitet

  • Riktig nivå av næringsstoffer – verken for lite eller for mye
  • Funksjonelle næringsstoffer for optimal ernæring, kroppsfunksjoner og helse

 

Norsk, utviklet og produsert i Norge

  • Egen forsknings - og utviklingsavdeling – solid, kontinuerlig og markedsorientert produktutvikling
  • Utviklet i samarbeid med veterinær Kari Lutro og Marit Emilie Buseth (Den Store Kaninboka, Norges Kaninforening)

 

Norsk, kortreist, ferskt og miljøvennlig fôr

  • Produsert i Vaksdal ved Bergen – kort vei og tid til dyras matskål
  • Norske råvarer og kort transport av både råvarer og fôr er gunstig for miljøet

 

Felleskjøpet – Norges største produsent av fôr til dyr

Felleskjøpet har gjennom mer enn 100 år utviklet seg til en betydelig aktør innen fôr- og næringsmiddelindustrien i Norge. Utvikling og produksjon av kjæledyrfôr er derfor en hjertesak og et naturlig og viktig satsningsområde som det fokuseres sterkt på. En våken stab med kunnskapsrike medarbeidere er dyktige til å ta signaler og tilbakemeldinger fra markedet slik at vi hele tiden ligger foran i kvalitet og utvikling av våre produkter. 

Forskning og produktutvikling

Det satses betydelige midler på produktutvikling organisert gjennom Felleskjøpet Fôrutvikling AS som er Felleskjøpenes eget forsknings- og utviklingsselskap, og som har drevet forskning på fôr til husdyr og kjæledyr i snart 25 år.  Gjennom vår FoU-virksomhet og nære kontakt med nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer, genereres en svært høy faglig kompetanse. Denne kunnskapen tas raskt i bruk slik at FARMER til enhver tid er oppdatert med ny kunnskap.

Viktige alliansepartnere

FARMER er utviklet i samarbeid med veterinær Kari Lutro og Marit Emilie Buseth. Veterinær Kari Lutro har spesialkompetanse og mer enn 25 års erfaring innen smådyr, deriblant kaniner og marsvin. Marit Emilie Buseth er leder i Norges Kaninforening, forfatter av Den Store Kaninboka og en anerkjent spesialist i hold av kaniner og helhetlig kunnskap om arten. Alliansepartnerne gir trygghet for at FARMER til enhver tid er riktig sammensatt og at vi tar i bruk kunnskap, erfaringer, ny forskning og teknologi for å forbedre fôret kontinuerlig.

FARMER produseres i Vaksdal

FARMER produseres ved Felleskjøpets fabrikk i Vaksdal ved Bergen.  Avansert produksjonsteknologi, nøye kvalitetskontroll av råvarer og kort vei fra produksjon til marked gjør at vi til enhver tid kan garantere høy kvalitet og ferskhetsgrad på FARMER.

Hva kjennetegner FARMER? 

FARMER er et tilleggsfôr som skal gis i begrenset mengde pr. dag. Det vil si at det er høy og grøntfôr av god kvalitet som er hovedfôret. Men FARMER er viktig for å sikre dyra tilførsel av nok vitaminer, mineraler, protein og funksjonelle kostfiber.

Smakelighet

Både kaniner og marsvin kan være kresne. FARMER har svært høy smakelighet med frisk lukt av ferskt høy. Dette skyldes at vi bare bruker ferske råvarer med høy kvalitet, og at det er kort veg fra produksjonen til utsalgsstedene.

Høy biologisk verdi på proteinet

FARMER har et proteininnhold som er tilpasset innholdet i høy og gress. Nok og riktig proteintilførsel er viktig for dyra, og FARMER har et innhold av fordøyelig protein og aminosyrer som er ideelt for dyras ulike livsstadier. Alt proteinet i FARMER er av vegetabilsk opprinnelse med høy biologisk verdi. Dermed oppnås riktig tilførsel av alle livsviktige aminosyrer.

Vitaminer og mineraler

FARMER tilfører dyra riktige mengder vitamin A, D og E og K. Dette er vitaminer som det kan bli mangel på hvis de bare får høy eller grøntfôr over lengre tid. FARMER sikrer også tilførsel av B-vitaminer selv om dyrene produserer B-vitaminer ved hjelp av mikrober i blindtarmen.  Videre er innhold og forhold mellom kalsium og fosfor samt mikromineraler viktig. Dette for å sikre riktig tilførsel, men også for å forebygge urinstein og andre urinveislidelser.

Kostfiber for god fordøyelse og tarmhelse

Både kanin og marsvin er gode til å fordøye fiber og avhengig av høyt fiberinnhold i fôret for optimal fordøyelse. Alle FARMER-blandingene har minimum 20% fiber.

FOS (frukto-oligosakkarider) er kostfiber og blir også kalt et ”prebioticum”. FOS er positivt ved at det kan fremme vekst og etablering av ”gode bakterier og mikrober” i fordøyelseskanalen. Dermed oppnås god tarmhelse og dyra blir mindre utsatt for fordøyelsesforstyrrelser.

MacroGard® for immunforsvaret

MacroGard® er utviklet i Norge og er et naturlig produkt som kan stimulere dyras immunforsvar og fremme god helse. MacroGard® er basert på beta-glukaner fra gjær.

Kvalitetskontroll

Valget av råvarer og næringsinnhold er basert på vitenskapelige tester og studier. Kvalitetskontrollen av råvarer er underlagt strenge offentlige og interne kvalitetskrav. FARMER inneholder ingen genmodifiserte råvarer.