23.05.2023 | Felleskjøpet

I den aller siste episoden av Tid for hage møter vi en familie som trenger hjelp til å gjøre om grusplassen foran huset til et voksenområde hvor man kan ha gjester og nyte fred og ro i kveldssolen. Designer Jennie-Ann Hansson tar jobben sammen med Kjersti Bergesen og hennes team.

Før: En grusplass

Familien har nylig bygget nytt hus i en stram og minimalistisk stil. Hagen rundt huset er stor og tilrettelagt for barna, men foran huset er det også en grussplass. Her har de kveldssolen og utsikten, men ingen steder å sitte, ha gjester eller bare nyte fred og ro. Familien drømmer om et voksenområde, men de vet ikke hvordan de skal utnytte plassen.

1130x800-Tid for hage-2023-episode 8-før.jpg

Etter: En voksenplass

Tid for hage-gjengen og Jennie-Ann lager en loungeområde med benker og bord i betong, og en perogola med tak slik at man kan nyte i både sol og regn. Familien har fått et område for de voksne. Stilen er en forlengelse av stuen, rene linjer, men lunt og hyggelig hvor busker og stauder rammer inn plassen. 

1130x800-Tid for hage-2023-episode 8-etter.jpg

En bålpanne gir varme på kalde dager og en utedusj gir avkjøling på varme dager.

1130x800-Tid for hage-2023-episode 8-etter- todelt.jpg

Området er bygget opp av flis, treverk og naturlig elvestein, alt rammet inn av nydelige grønne vekster som bøk, klematis, buskbom...

1130x800-Tid for hage-2023-episode 8-etter-fordelt.jpg